Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 14 feb 2020
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: mac ‘n cheese bitterballen met mosterdmayonaise

Beeld je eens in: romige, kazige mac & cheese, gekruist met de oerhollandse bitterbal. Dát zijn deze mac ‘n cheese bitterballen in een notendop. Zo wordt dat restje mac ‘n cheese uit je koelkast ineens een onweerstaanbaar lekkere snack.

Wij maakten deze mac ‘n cheese bitterballen met een restje mac ‘n cheese met boerenkool (dat verklaart ook die groene dingetjes aan de binnenkant van de ballen). Het is belangrijk dat de mac ‘n cheese goed koud is, dan is het mengsel opgesteven en rol je er makkelijk balletjes van.

Superlekker bij de borrel met een portie mosterdmayonaise om in te dippen.

Mac ‘n cheese bitterballen maken

Zet drie diepe borden klaar: één met bloem, één met de losgeklopte eieren en één met de panko.

Maak met je handen balletjes van de mac ‘n cheese ter grootte van een bitterbal, zoals je die ook krijgt in de kroeg. Haal ze achtereenvolgens door de bloem, het ei en de panko. Ze moeten helemaal bedekt zijn met de panko.

Verhit de olie voor het frituren tot 180 graden. Test met een stukje brood of dat er binnen een minuut goudbruin en krokant uitkomt. Mocht de olie te heet worden, voeg dan nog een beetje olie toe (om de boel te laten afkoelen) of haal de pan even van het vuur.

Frituur de balletjes in ongeveer 3 minuten goudbruin en krokant. Schep ze met een schuimspaan voorzichtig uit de olie en laat ze uitlekken op een stapeltje keukenpapier. Bestrooi de warme mac ‘n cheese ballen meteen met zout.

Roer de mosterd door de mayonaise en serveer bij de mac ‘n cheese bitterballen.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.