Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 25 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit broodje van €1,80 is misschien wel de lekkerste van Amsterdam

De inflatie is toegeslagen en dat merken we ook tijdens de lunch: bij trek in een afhaalbroodje tast je een stuk dieper in de buidel dan voorheen. Maar er gloort hoop aan de glutenhorizon: in Amsterdam is namelijk een onvergetelijk lekker broodje te koop voor een luttele één euro tachtig.

En dat smáákt een partij goed.

Lekkerste broodje van Amsterdam

Wij fanatieke (amateur)koks nemen de lunch natuurlijk ook hartstikke serieus, maar om welke reden dan ook – lunch vergeten, geen inspiratie, toe aan ontspanning – af en toe verheugen we ons gewoon ontzettend op een afhaalexemplaar.

Broodjes in Amsterdam

De keuze is reuze wanneer het gaat om broodjes in Amsterdam. Het zal je dus niet verbazen dat we hier al menig artikel aan hebben gewijd. Bijvoorbeeld aan deze onvergetelijke broodjes van een ex-chef van La Rive, of deze Italiaanse broodjeszaak waar je – zeker rond lunchtijd – netjes achteraan moet sluiten in een eindeloze rij. Dat hebben we er af en toe voor over, maar een beetje afwisseling is wat zachter voor de portemonnee en handig bij gebrek aan tijd.

Goed gevuld

Dit broodje heeft het allemaal: je hoeft er niet voor in de rij te staan, je eet ‘m zonder knoeien uit het vuistje en het belangrijkst: het is goedgevuld, zit bomvol smaak en kost nog minder dan een ritje in het ov. Je vindt het bij Hoi Tin, een van onze favoriete restaurants voor de beste dimsum in Amsterdam. Naast het restaurant vind je een toonbank met een vitrine vol huisgemaakte pastries. Een uitdaging is het wel, want dat is lastig kiezen.

Zoet en zout

De bakkerij van Hoi Tin – gevestigd op Zeedijk 122 – staat bekend om zoetigheden, zoals egg tarts, broodjes gevuld met custard en pasteitjes gevuld met rode bonenpasta. De hartige lunchfanaten onder ons kunnen hun hart ophalen bij de char siu bun: een glanzend wit bolletje gevuld met char siu dus: Kantonees geroosterd varkensvlees.

Eet je geen vlees, werp dan zeker ook een blik op de vitrine: er zijn namelijk tientallen andere (zoete) snacks te verkrijgen rond dezelfde prijs. Een hele middag zul je er niet op volhouden met het formaat van deze char siu bun, neem dus vooral ook een zoete afsluiter mee.

Meer broodjes om te proeven:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.