Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Inspiratie 26 apr 2020
Leestijd: 3 minuten

De tofste tools om thuis de allerbeste koffie te zetten

Als er iets is wat we voor geen geld van de wereld zouden kunnen missen, dan is het wel onze dagelijkse portie black gold. Die zetten we het liefst thuis, met een muziekje op en een lekker ontbijt. In onze dromen hebben we daarbij de keuze uit een oneindige hoeveelheid koffietools om dagelijks uit te kiezen. Laat je inspireren!

Hoewel er niets kan tippen aan de flat white on the go van je lokale specialty coffee zaak, kun je thuis – met behulp van de juiste tools – toch ook aardig in de buurt komen.

7x de tofste koffietools voor thuis

1. Koffiezetapparaat voor filterkoffie van Moccamaster

Hoe ouderwets het ook mag klinken, bij Culy zijn we van mening dat er niets mis is met good old filterkoffie. Deel je die mening, dan is er één apparaat dat er bovenuit torent qua coolheid: de KBG van Moccamaster. Deze crème de la crème van de filterkoffie is ook nog eens verkrijgbaar in de tofste kleuren (Goud! Culy oranje! Pastelroze!) en wij willen ze allemaal.

De Moccamaster is te koop in de (digitale) handel voor (afhankelijk van de kleur) ongeveer € 220 euro

moccamaster als deel van koffietools
Bron: Moccamaster via bol.com

 

2. Bialetti

Je kent ze wel, die Italiaanse koffie percolators die je op het gasfornuis moet zetten van het Italiaanse merk Bialetti. Deze koffietool is met stip de favoriet van Culy’s Winnie, al is het maar omwille van dat gekke mannetje in het logo. Hiermee zet je de beste espressoshots (die je desgewenst kan aanlengen met warme melk) en geloof ons: een Bialetti gaat letterlijk een eeuwigheid mee.

De (standaard) Bialetti voor 4 espresso’s is te koop in de (digitale) handel voor € 25,50 euro

bialetti als deel van koffietools
Bron: Bialetti via bol.com

3. Melkopschuimer van Philips

Er zijn veel melkopschuimers op de markt, maar wat ons betreft maakt die van Philips het mooiste schuim. Voeg je wat van dat schuim toe aan twee espressoshots, dan heb je zonet voor jezelf een goddelijke flat white gezet.

De melkopschuimer van Philips is te koop in de (digitale) handel voor (afhankelijk van de kleur) ongeveer € 60,- euro

melkopschuimer philips
Bron: Philips via bol.com

4. Hario V60 filterkoffie set

Hario staat in de koffiewereld bekend als ‘de koning van het glaswerk’. Kijk maar eens in de modernere koffiezaak, wedden dat je wel ergens iets van Hario kunt vinden? Met deze startersset maak je kennis met de no nonsense koffiezetmethode van Hario. Zonder snufjes, maar daar wordt de koffie niet minder lekker van. Hier vind je extra instructies hoe je aan de slag gaat met de V60.

De startersset van Hario is te koop in de (digitale) handel voor € 26,- euro

hario als deel van koffietools
Bron: Hario via bol.com

5. Aeropress

Een iets minder bekende maar net zo leuke koffietool is de Aeropress. De Aeropress is een eenvoudige (en goedkope) manier om snel lekkere koffie te zetten. Het principe lijkt op een grote spuit: door in de onderste ‘kamer’ heet water en koffie te doen, kun je met de plunger het water door de koffie laten dringen en de koffie rechtstreeks in je kop laten terechtkomen.

De Aeropress is te koop in de (digitale) handel voor € 37,- euro

6. French Press van Bodum

French Press is misschien wel de allermakkelijkste manier om koffie te zetten. Het enige wat je hoeft te doen is koffie en heet water in de kan te gieten, 4 minuten te wachten en de koffie naar beneden te drukken. Wil je jezelf meester maken in de French Press techniek? Dit filmpje legt stap voor stap uit wat je kan doen om het onderste uit de kan te halen (pun intended).

De French Press van Bodum is te koop in de (digitale) handel voor €46,16 euro

french press bodum als leuke koffietool
Bron: Bodum via bol.com

7. Koffiemolen van Melitta

Ben je een echte koffieliefhebber, dan weet je dat er niets kan tippen aan koffie van versgemalen koffiebonen. Een goede koffiemolen is die van Melitta, waarbij je zowel fijn als grof kan malen.

De koffiemolen van Melitta is te koop in de (digitale) handel voor € 55,- euro

Meer over koffie?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.