Willem van Santen
Willem van Santen Recepten 30 mei 2023
Leestijd: 3 minuten

Borrelbrood (met twee toppings) uit het nieuwe Foodies Magazine

Een borrelplank is niet compleet zonder een goed borrelbrood. Dit zelfgebakken brood beleg je met frisse toppings, ideaal voor een zonnige namiddag.

Dit recept is afkomstig uit het huidige nummer van Foodies: Foodies 06. Daarin vind je naast dit recept voor borrelbrood en mini sandwiches met kip en zalm ook weer een column van Culy over één van de lekkerste foodtrends: opgeklopte boter. Nog niet gezien? Hol snel naar de supermarkt en haal ‘m in huis.

Zelfgemaakt borrelbrood bite size sandwiches
Bron: Willem van Santen (Foodies Magazine)

Borrelbrood met twee toppings

1. Meng voor het brood het water met de gist en 100 g van de bloem in een mengkom met een garde tot een glad papje. Laat ca. 5 minuten staan. Voeg de rest van de bloem, het zout en de olijfolie toe en kneed het geheel in ca. 10 minuten tot een soepel deeg. Het blijft een redelijk vochtig deeg, dus een staande mixer is hier erg handig voor.

2. Laat het deeg afgedekt op een warme plek ca. 1 uur rijzen.

3. Stort het deeg in een ingevet rechthoekig bakblik. Bedruip met wat olijfolie en druk het deeg voorzichtig tot in de hoeken van het bakblik uit. Laat afgedekt nog ca. 30 minuten rijzen.

4. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220⁰C / hetelucht: 200⁰C). Wrijf je vingers in met olijfolie en druk wat gaatjes in het deeg. Bestrooi met wat grof zeezout. Bak het brood in ca. 25 minuten goudbruin en gaar in de oven.

5. Neem uit de oven en laat afkoelen. Snijd het brood in 2 gelijke rechthoeken die je overdwars doorsnijdt. Beleg voor de kiptopping de ene helft met de plakjes gerookte kip, de plakjes gekookt ei, de krokante bacon, de plakjes komkommer, de blaadjes krulsla en de mosterdmayonaise.

6. Meng voor de zalmtopping de zalm met de kwark en de dille en breng op smaak met zout en peper. Beleg de andere helft van het brood met het zalmmengsel, de plakjes avocado, de rode ui en de tomaat.

Foodies Magazine nummer 6

Dit vind je nog meer in het grote zomernummer van Foodies Magazine:

Foodies Proost op de zomer

De vier zit in de klok, de zon staat hoog aan de hemel en je hebt de rest van de dag geen plannen. Trommel je vrienden op voor een lekkere borrel in de zon! Wij hebben de perfecte borrelhappen voor je. Van borrel-buikspek tot stokbrood met bijzondere dips tot zelfgemaakte ijsthee en sgroppino.

Mix je eigen cocktail

Geen alcohol voor jou deze zomer, maar toch iets gezelligs in je glas? Ga aan de slag met onze handleiding voor de lekkerste alcoholvrije drankjes, met fruit en verse kruiden.

Borrelend de wereld rond

Borrelen is net zo Nederlands als het woord ‘gezellig’. Toch kunnen ze er in andere landen ook wat van! Maak de wereldse borrelhappen uit het boek ‘Een tafel vol’, zoals tarte tatin van ui.

En verder in Foodies Proost op de zomer…

Maken we de mooiste taarten uit het boek ‘A sweet table’, geven we je makkelijke gerechten voor doordeweeks, leer je buikspek maken van de slager en veel, veel meer.

Het nieuwe nummer van Foodies Magazine ligt nu in de winkel en is te bestellen via foodiesmagazine.nl.

Ramen met geroosterd buikspek uit het nieuwe Foodies Magazine

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.