Hoe maak je zelf speculaaskruiden?

Emma Bering 12 nov 2018 Recepten

Tijdens de herfst en winter zijn er een aantal specerijen die we maar al te graag gebruiken in gebakjes, taarten en voor bij je warme chocolademelk. Een van die kruidenmixen is speculaaskruiden. Je kan ‘m in de winkel kopen, maar het is natuurlijk veel leuker om het zelf te maken (en heel simpel).

Het fijne aan zelf speculaaskruiden maken, is dat je zelf kan bepalen wanneer het lekker genoeg is en of je er nog iets aan toe wilt voegen.

Zo maak je zelf speculaaskruiden

Eigenlijk is het zo simpel als alle ingrediënten (zie ingrediëntenlijst onderaan) in een potje doen en even doorroeren. Meer is er niet voor nodig. Gebruik voor het gemak de gemalen versies van de ingrediënten, anders zul je de hele specerijen eerst met een vijzel fijn moeten stampen. Ook leuk, maar misschien overbodig werk.

We raden je wel aan om de ingrediënten beetje bij beetje door elkaar te roeren. Zo kun je tussendoor bepalen of er nog iets mist en of je misschien ergens te veel van hebt. Helemaal naar smaak personaliseren dus.

Lekkere recepten met speculaaskruiden

Pasteis de nata met speculaaskruiden

> Culy Homemade: Pastéis de Nata met speculaaskruiden

speculaaskruiden

> Culy Homemade: tarte tatin met peer en speculaaskruiden

cakejes met kaneelsuiker speculaaskruiden

> Culy Homemade: luchtige cakejes met kaneelsuiker en speculaaskruiden

Ingrediënten

  • 8 tl kaneel
  • 2 tl nootmuskaat
  • 2 tl kruidnagelpoeder
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl witte peper
  • 1 – 2 tl kardemom
  • 1/2 – 1 tl anijszaad
  • 1 tl foelie (optioneel)
Reageer op artikel:
Hoe maak je zelf speculaaskruiden?
Sluiten