Laat de zomer maar komen: crostini met opgeklopte tzatziki
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F05%2Fcrostini-whipped-tzatziki-1.jpg)
Zin in een zomers aperitief? Deze krokant gebakken crostini met luchtige opgeklopte feta-tzatziki zijn precies wat je nodig hebt. Fris, romig, knapperig en onweerstaanbaar! Hoe je ze maakt, is kinderspel.
De hoofdrolspeler van dit recept is zonder twijfel de whipped – oftewel opgeklopte – feta-tzatziki: een smeuïge, luchtige spread op basis van romige feta, frisse komkommer, dille en een vleugje citroen.
Hoe je dit luchtige goedje precies maakt? De naam zegt het al: niets meer dan een crème gemaakt door feta op te kloppen met een beetje yoghurt, roomkaas of in dit geval olijfolie.
Door de zoute, brokkelige kaas te pureren tot een glad geheel, verandert ‘ie in een lekkere spread die perfect past bij de crostini.
Die bakken we overigens in wat olijfolie om die perfecte goudbruine kleur te krijgen die het stukje brood nóg lekkerder maakt. En dat alles in nog geen 15 minuten? Hoe fijn is dat?
Bereidingswijze crostini met whipped feta
- Snijd het stokbrood in plakjes van 2 centimeter dik. Besprenkel met een beetje olijfolie en bak goudbruin en krokant in een koekenpan. Zet opzij en laat afkoelen.
- Mix voor de opgeklopte feta-tzatziki de fetakaas, de dille, het citroensap, 1 eetlepel olijfolie en 1 eetlepel yoghurt. Breng op smaak met wat zwarte peper.
- Schep voor een het beste resultaat de opgeklopte feta in een spuitzakje. Heb je die niet? Schep het dan gewoon met een lepeltje op de gebakken stukjes brood, dat werkt ook.
- Leg op alle crostini met whipped feta een reepje komkommer en serveer.
Meer corstini-inspiratie:
- Katz’s Deli-geïnspireerde crostini met pastrami en zuurkool
- Laat het avondeten maar zitten met deze crostini met aubergine en munt
- Lente op een toastje: crostini met doperwten, feta en munt-hummus