Redactie
Redactie Recepten Bijgewerkt: 29 jul 2025
Leestijd: 1 minuut

Makkelijke vijgenchutney van David Lebovitz (met verse of gedroogde vijgen)

Heb je nog een overschot aan verse of gedroogde vijgen in huis? Zelfgemaakte vijgenchutney is heerlijk, zeker in combinatie met een lekker stuk kaas en een glaasje wijn. Dit recept komt van onze held David Lebovitz.

David Lebovitz is een Amerikaanse patissier en kookboekenschrijver die bekend werd toen hij zich in Parijs vestigde en zich daar ontpopte tot ƩƩn van de eerste foodbloggers. Dit is zijn recept voor de lekkerste vijgenchutney.

Je kunt dit recept zowel maken met verse vijgen als met (gewelde) gedroogde vijgen.

De lekkerste recepten met (verse) vijgen

vijgenchutney of jam
Getty

Heerlijk vijgen-recept:Ā  vijgenchutney maken

  1. Verwarm in een grote pan de olie op middelhoog vuur. Bak hierin de uien totdat ze glazig zijn en blijf roeren. Dit duurt ongeveer tien minuutjes.
  2. Voeg de resterende ingrediƫnten toe, behalve de vijgen. Laat dit mengsel ongeveer twintig minuten sudderen, voeg dan de vijgen toe en leg een deksel op de pan. Kook de vijgen nog vijf tot tien minuutjes mee, totdat ze zacht en gaar zijn.
  3. Haal de deksel van de pan en kook nog vijf tot tien minuutjes op een laag vuur, terwijl je blijft roeren. Als het goed is is je chutney nu ingedikt en heeft -ie de consistentie van jam. Enjoy!

Koken met vijgenbladeren: olie, vispakketjes en meer

Ook lekker met vijgen of chutney

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Kerst komt eraan! Kook mee met Culy šŸŽ„

Van verfijnde voorgerechten tot magische desserts, ontvang dagelijks ons recept van de dag.