Makkelijke vijgenchutney van David Lebovitz (met verse of gedroogde vijgen)
Heb je nog een overschot aan verse of gedroogde vijgen in huis? Zelfgemaakte vijgenchutney is heerlijk, zeker in combinatie met een lekker stuk kaas en een glaasje wijn. Dit recept komt van onze held David Lebovitz.
David Lebovitz is een Amerikaanse patissier en kookboekenschrijver die bekend werd toen hij zich in Parijs vestigde en zich daar ontpopte tot ƩƩn van de eerste foodbloggers. Dit is zijn recept voor de lekkerste vijgenchutney.
Je kunt dit recept zowel maken met verse vijgen als met (gewelde) gedroogde vijgen.
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2013%2F01%2FVijgenjam-chutney-stock2.jpg)
Heerlijk vijgen-recept:Ā vijgenchutney maken
- Verwarm in een grote pan de olie op middelhoog vuur. Bak hierin de uien totdat ze glazig zijn en blijf roeren. Dit duurt ongeveer tien minuutjes.
- Voeg de resterende ingrediƫnten toe, behalve de vijgen. Laat dit mengsel ongeveer twintig minuten sudderen, voeg dan de vijgen toe en leg een deksel op de pan. Kook de vijgen nog vijf tot tien minuutjes mee, totdat ze zacht en gaar zijn.
- Haal de deksel van de pan en kook nog vijf tot tien minuutjes op een laag vuur, terwijl je blijft roeren. Als het goed is is je chutney nu ingedikt en heeft -ie de consistentie van jam. Enjoy!
Ook lekker met vijgen of chutney
- Crostiniās met geitenkaas, verse vijgen en walnoten
- Bread & butter-pudding met amandelspijs en vijgen
- Easy vijgentaart (met maar 5 ingrediƫnten) van Jamie Oliver
- Simpel toetje met vijgen, rood fruit en meringue
