Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 13 aug 2023
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: simpel toetje met vijgen, rood fruit en meringue

Mensen met een vijgenboom hoeven we het niet meer te vertellen: vijgen zijn volop in het seizoen! Wij bedachten er voor de gelegenheid een simpel toetje mee, zo eentje dat iedereen kan maken en dat bij iedereen in de smaak zal vallen. Vijgen en ander zomerfruit worden hier bedekt met een laag meringue en een snelle dressing van limoen en ahornsiroop. Dát doe je dus met die vijgenoogst van je!

En wat dit simpel toetje écht tot een simpel toetje maakt? Het feit dat je de meringue niet zelf hoeft te maken maar gewoon kant-en-klaar koopt. De meeste supermarkten hebben wel schuimpjes in hun assortiment; wij vonden de onze gewoon bij de Albert Heijn. Toch onvindbaar? Vervangen door verkruimelde zandkoekjes of cantucci kan ook.

Van taart tot salade: de lekkerste recepten met verse vijgen

Simpel toetje met vijgen
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Simpel toetje met vijgen en meringue

Neem er een mengkommetje bij en pers daarin het sap van de limoen uit. Voeg de ahornsiroop toe en roer tot een dressing. Zet even apart.

Was het zomerfruit en ontdoe eventueel van steeltjes en kroontjes. Schik al het fruit op een mooie schaal en leg de vijgen er als laatste op. Verdeel een paar (kleinere) blaadjes over het fruit.

Breek de schuimpjes met je handen en bedek het fruit met een laag van de meringuekruimels.

Lepel de dressing van ahornsiroop en limoen op het fruit en maak je simpele toetje af met wat vers geraspte limoenschil.

Meer makkelijke desserts?

Simpel toetje met vijgen
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.