Redactie
Redactie Gadgets 7 okt 2014
Leestijd: 1 minuut

Dit zijn de favoriete kookboeken van foodblogger David Lebovitz

David Lebovitz is voor menig foodie een bron van inspiratie: hij kookt, schrijft en fotografeert als één van de – misschien wel dé – beste. Serious Eats interviewde hem over zijn favoriete kookboeken en welke koks en culinaire schrijvers hem inspireren. 

Anders dan de meeste mensen vertelt David tijdens het interview dat hij niet per sé verlangt naar kookboeken met veel plaatjes. Hiervoor geeft hij als reden dat veel mooie foto’s worden gestyled door stylisten, waardoor het eindresultaat vaak nog maar weinig lijkt op de realiteit.

Daarbij leest hij het liefst (kook)boeken met een verhaal, met daarin hoe de recepten tot stand zijn gekomen en waarom ze het boek hebben geschreven.

David’s favoriete boeken 
Lebovitz heeft een ellenlange lijst aan favorieten, maar toch wist hij een selectie te maken. En wil je ze gelijk bestellen? Klik dan op de titels.

The Zuni Cafe Cookbook – Judy Rodgers
– Alle Chez Panisse boeken – Alice Waters
– De boeken van Yotam Ottolenghi & Sami Tamimi
– Simple Thai Food – Leela Punyaratabandhu
– Coming Home to Sicily – Fabrizia Lanza
– Tartine Bread – Chad Robertson & Elizabeth Prueitt
– The Fannie Farmer Baking Book – Marion Cunningham
– The Italian Baker – Carol Field
– Pomegranates & Pine Nuts – Bethany Kehdy

Verdere inspiratie
Naast deze rits kookboeken, noemt David ook een aantal koks uit wiens kookboeken hij al jaren kookt. Deze staan in het volledige interview, wat je hier kunt vinden.

Word je zelf geïnspireerd door de kunsten van David Lebovitz? Klik dan hier voor zijn nieuwste kookboek, My Paris Kitchen.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.