Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 17 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Easy vijgentaart (met maar 5 ingrediënten) uit het nieuwe boek van Jamie Oliver

Zie maar eens niet te gaan kwijlen bij het zien van deze easy vijgentaart van Jamie Oliver. In zijn gloednieuwe kookboek ‘5 ingrediënten mediterraan’ toont de chef je hoe je dit smakelijke pronkstuk met minimale moeite (en dus bizar weinig boodschappen) in elkaar tovert.

Jamie bracht al eerder een fantastisch kookboek uit met recepten die met slechts vijf ingrediënten op tafel getoverd kunnen worden. Toch had de chef nog inspiratie genoeg voor een nieuw boek. In ‘5 ingrediënten mediterraan‘ vind je 125 recepten met een mediterraans tintje. Van Tunesische spaghetti met garnalen tot aan makkelijke knoflookkip of deze easy vijgentaart; Jamie does it again!

Jamie: “Zet in no-time een prachtig dessert op tafel met deze vlugge vijgentaart die je niet hoeft te bakken – een basis van fijngestampte vruchten en noten met een topping van yoghurt, vijgen en honing.”

Vijgentaart
EASY VIJGENTAART © Jamie Oliver Enterprises Limited, 2023

Easy vijgentaart met vruchten & notenbasis, vanilleyoghurt en honing

Bekleed een springvorm van 20 cm met bakpapier. Doe de noten-vruchtenmix in een keukenmachine, maal tot een fijn en plakkerig mengsel (je moet het makkelijk met je handen kunnen vormen) en druk het in de bodem van de vorm en 2,5 cm tegen de rand op. Laat de bodem 1 uur in de vriezer opstijven. Meng wanneer de tijd erop zit de yoghurt met de vanillepasta en 1 theelepel honing, en schep het mengsel in de gekoelde bodem. Zet de taart nog 1 uur terug in de vriezer, of tot hij een beetje bevroren is. Haal hem uit de vorm, snijd de vijgen doormidden of in kwarten, leg ze er in een leuk patroon op en besprenkel ze royaal met honing.

Energie: 272 kcal, vet: 16,3 g, verz. vet: 4,7 g, eiwit: 7,2 g, koolhyd. 23,3 g, suiker: 22,6 g, zout: 0,1 g, vezels: 2,5 g.

Jamie Oliver 5 ingrediënten mediterraan

> 5 ingrediënten mediterraan van Jamie Oliver is nu te koop.

5 ingrediënten mediterraan door Jamie Oliver is uitgegeven door Kosmos © Jamie Oliver Enterprises Limited (2023 5 Ingredients Mediterranean). Recept fotografie: © David Loftus, 2023.

Meer recepten met vijgen:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.