Vier de herfst met vers pruimenijs

Sesu heeft de prachtige blog SESU chops vol fijne gerechten uit alle werelddelen. Vandaag deelt ze een heerlijk recept voor vers pruimenijs.

Halveer en ontpit de pruimen. Snijd de helften in grove stukken. Doe samen met de suiker, citroensap en het water in een steelpan en breng aan de kook. Laat 8 minuten zacht doorkoken totdat de pruimen een moes zijn geworden. Haal van het vuur en pureer met een blender. Zet de pruimenpuree in de koelkast en laat compleet afkoelen.

Wanneer de puree voor het pruimenijs helemaal is afgekoeld roer je de slagroom er doorheen. Giet het mengsel in de ijsmachine en volg de instructies van de fabrikant van de machine. Ik laat het pruimenijs nadat het uit de ijsmachine komt nog een paar uur in de vriezer verder opstijven voordat ik het opeet, maar je kunt natuurlijk ook meteen aanvallen.

Tip: voeg wat kaneel of gember toe toe wanneer je de pruimen kookt voor een diepere, warme smaak die mooi bij de herfst past.

pruimenijs1

Voor 6 personen:

  • 500 gram rijpe pruimen, ongeveer 8-10 stuks
  • 250 milliliter slagroom
  • 150 gram suiker
  • Sap van een halve citroen
  • 4 eetlepels water
  • Extra: ijsmachine

 

Reageer op artikel:
Vier de herfst met vers pruimenijs
Sluiten