Redactie
Redactie Dessertrecepten 3 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Heerlijk herfstrecept: Vier de herfst met vers pruimenijs

Sesu heeft de prachtige blog SESU chops vol fijne gerechten uit alle werelddelen. Vandaag deelt ze een heerlijk herfstrecept voor vers pruimenijs.

Dat het herfst is, hoeft niet te betekenen dat we niet meer kunnen genieten van een lekker ijsje. En al helemaal niet als dat zelfgemaakt is!

Herfstrecept: zo maak je vers pruimenijs

Halveer en ontpit de pruimen. Snijd de helften in grove stukken. Doe samen met de suiker, citroensap en het water in een steelpan en breng aan de kook. Laat 8 minuten zacht doorkoken totdat de pruimen een moes zijn geworden. Haal van het vuur en pureer met een blender. Zet de pruimenpuree in de koelkast en laat compleet afkoelen.

Wanneer de puree voor het pruimenijs helemaal is afgekoeld roer je de slagroom er doorheen. Giet het mengsel in de ijsmachine en volg de instructies van de fabrikant van de machine. Ik laat het pruimenijs nadat het uit de ijsmachine komt nog een paar uur in de vriezer verder opstijven voordat ik het opeet, maar je kunt natuurlijk ook meteen aanvallen.

Tip: voeg wat kaneel of gember toe toe wanneer je de pruimen kookt voor een diepere, warme smaak die mooi bij de herfst past.

herfstrecept pruimenijs

Lekkere recepten voor de herfst

Naast een lekker herfstig ijsje is er veel meer lekkers te maken in de herfst. Duik de keuken in met seizoensgroenten, zoals pompoen of zoete aardappel. En bij een herfstig diner hoort natuurlijk ook een lekker wijntje. Dit zijn de lekkerste herfstwijnen die je deze herfst op tafel wil zetten.

Nog meer lekker ijs maken?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.