Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 9 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: gevulde zoete aardappel met feta en tzatziki

Wij moeten de eerste persoon nog tegenkomen die níét gek is op zoete aardappel. En een gevulde zoete aardappel is wat ons betreft altijd een goed idee, helemaal omdat deze fantastische snack (of bijgerecht!) ook nog eens vegetarisch is. Wij maakten een gevulde zoete aardappel met feta en tzatziki; op z’n Grieks dus!

Naast feta en tzatziki voegden we ook nog plakjes knapperige radijs, gedroogde oregano, wat verse munt en rode ui toe aan onze gepofte zoete aardappel. Maar je kunt je ook helemaal uitleven met wat je nog in huis hebt. Denk bijvoorbeeld aan verse oregano, zwarte olijven, blokjes tomaat enzovoorts. Het is jouw feestje.

Gevulde zoete aardappel met feta
Nancy van Batenburg voor Culy

Gevulde zoete aardappel met feta

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Was de zoete aardappels goed schoon. Wrijf ze in met zonnebloemolie en verpak ze per stuk in een stukje aluminumfolie. Doe dat losjes, maar zorg dat de verpakking goed sluit, zodat er geen stoom kan ontsnappen.

Pof de zoete aardappels in de voorverwarmde oven tot ze zacht zijn en de natuurlijke suikers beginnen te karameliseren. Afhankelijk van de grootte duurt dat 45 tot 60 minuten.

Snijd de zoete aardappels in de lengte open. Schep in elke zoete aardappel een lekkere hoeveelheid tzatziki en verkruimel de feta erover. Versier met de plakjes radijs. Maak de gevulde zoete aardappel met feta af met de rode ui, gedroogde oregano, verse muntblaadjes en een snufje zout.

Gepofte gevulde zoete aardappel

Meer recepten met zoete aardappel:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.