Horchata ijsjes met likeur (Licor 43 Orochata)

Zin in een ijsje? Deze horchata ijsjes zijn voor adults only: ze bevatten namelijk likeur. En niet zomaar likeur: de lekkere Orochata van Licor 43. Ijsjes met een tic dus. Op een stokje…

Als je weleens in Valencia bent geweest, móét je het kennen: horchata. Dit drankje wordt daar te kust en te keur gedronken (en aangeboden). Het is een verfrissende dorstlesser, gemaakt van de melk van aardamandelen.

Licor 43 Orochata is een likeur die is geïnspireerd op de Valenciaanse horchata. Naast aardamandel proef je er ook kaneel en citrus in terug. Lekker in deze ijskoude horchata ijsjes!

Horchata ijsjes

Zo maak je deze horchata ijsjes

Om het ijsje te maken heb je ijsvormpjes nodig, een diepvries en standaard keukengerei.

Voeg alle ingrediënten samen in een grote kom en klop het geheel met een garde totdat een egale en romige structuur ontstaat.

Giet het geheel daarna in de ijsvormpjes en doe deze in de diepvries.

Voor wat extra kleur in je zomerse ijsje, kun je ook nog een aardbei in partjes snijden en de partjes toevoegen.

Een nacht (6 à 7 uur) geduld en je Orochata ijsjes zijn klaar! Met deze Mediterraanse verrassing op een stokje waan je je even in Zuid-Spanje. Perfect voor een warme zomermiddag of als toetje na de BBQ.

Orochata ijsjes

Voor 4 ijsjes:

  • 70 ml Licor 43 Orochata
  • 50 ml water
  • 100 ml melk
  • 70 ml room
  • 20 gram witte basterdsuiker
  • 1 snufje kaneel
Reageer op artikel:
Horchata ijsjes met likeur (Licor 43 Orochata)
Sluiten