Supersnelle tomatensalsa maken
Soms zijn de meest simpele dingen het lekkerst, zoals bijvoorbeeld deze supersnelle tomatensalsa. Serveer bij stokbrood, als dip voor nacho’s of op geroosterde bruschetta’s.
Tomatensalsa is heerlijk bij een stokbroodje, maar je kunt het ook perfect als dip gebruiken bij de ultieme nachoschotel, een burritobowl, fajita’s of andere Mexicaanse recepten. Het is bovendien de ideale manier om een paar superrijpe tomaten gauw mee op te maken.
Recept: supersnelle tomatensalsa maken
- Snijd de tomaten in zo klein mogelijke blokjes. Breng op smaak met peper en zout. Snipper de ui of sjalot en pers de knoflook, en meng met de tomaten.
- Hak ook de peterselie of koriander fijn en voeg toe aan het mengsel. Pers de limoen uit en voeg naar smaak toe. Wil je de salsa extra pittig maken? Hak dan de peper fijn en voeg toe.
- Laat 5-10 minuutjes staan en proef. Voeg eventueel extra koriander, peper, zout of limoensap toe.
Op zoek naar meer lekkere dips? 3 heerlijke recepten:
- Labneh (hartige yoghurtdip) met pistachenoten
- Dip van geroosterde aubergine (baba ganoush)
- Avocado-dip met kikkererwten en za’atar

:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F07%2Ftomatensalsa.jpg)