Redactie
Redactie Recepten 26 sep 2019
Leestijd: 1 minuut

Vegan chocoladetruffels met cashewnoten en abrikozen

Zelf chocoladetruffels maken is een leuk werkje. En een zoete traktatie zal je deel zijn! Van deze chocoladetruffels met cashewnoten en abrikozen heb je bovendien niet door dat ze ook nog eens vegan en verantwoord zijn. Ideaal receptje dus.

Dit recept komt van blogger Hanneke van Culinea. Op de blog van Hanneke verschijnen wekelijks heerlijke recepten, van zoet tot zout en van diner tot een snack voor de lekkere trek.

Ook interessant: Hoe dip je chocoladetruffels?

Hanneke: “Deze chocoladetruffels zijn een soort van verantwoorde snack voor de lekkere trek tussendoor. Zelf truffels maken is op deze manier helemaal niet moeilijk en ook nog eens erg lekker.

Gebruik wel lekkere zachte abrikozen voor deze truffels. En zoals je ziet maak je met slechts een paar ingrediënten een lekkere zoete traktatie. Je hebt er wel een keukenmachine voor nodig, die het werk voor je doet.”

Chocoladetruffels met cashewnoten en abrikozen
Bron: Culinea

Chocoladetruffels met cashewnoten en abrikozen

Eerst rooster je de cashewnoten een minuutje in een droge koekenpan. Laat ze dan goed afkoelen.

Hak de cashewnoten in een keukenmachine pulserend fijn. Doe dan de abrikozen erbij en meng het tot een deegje. Draai ongeveer 22 balletjes van dit mengsel.

Leg ze op een platte schaal en leg ze een half uurtje (afgedekt met folie) in de vriezer.

Smelt ongeveer 2/3 deel van de chocolade au-bain-marie. Haal de schaal met gesmolten chocolade van het vuur en laat daarin de rest van de chocola smelten.

Doop de balletjes met een vork in de chocolade. Leg de balletjes één voor één op keukenpapier en bestrooi ze met kokosrasp. Zet ze dan afgedekt in de koelkast.

Meer recepten voor chocoladetruffels: