Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 18 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: Oreo mug cake met maar 2 ingrediënten (trend op TikTok)

Zin in taart of cake maar niks in huis? Of zoek je nog iets om de kinderen letterlijk de mond mee te snoeren? Voor deze Oreo mug cake heb je maar twee ingrediënten nodig: melk en Oreo koekjes. Klaar in iets meer dan een minuut tijd!

Naast pancake cereal en Dalgona koffie is er nog een food trend ontstaan op TikTok (dat sociale medium voor korte muziekvideo’s): de Oreo mug cake. Helemaal nieuw is ‘ie niet: zo anno 2016 was de wereld ook al in de ban van de mug cake. En ook toen kwam er al een versie met Oreo voorbij.

Onder een mug cake wordt verstaan: een cake-achtige creatie die je helemaal kunt bereiden in een mok, simpelweg door de ingrediënten op te warmen in de magnetron. Een mokcake zou je het ook wel kunnen noemen. Maar ja, mug cake klinkt zo lekker trendy.

Hoe smaakt zo’n mug cake? Verwacht geen fluffy cake zoals bijvoorbeeld een traditionele chocoladecake of marmercake. Oreo mug cake houdt ergens het midden tussen browniebeslag en een natte cake. In de beste zin van het woord. Erg mooi is ‘ie niet, maar wél erg lekker. En dus belachelijk snel klaar.

Oreo mug cake
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Zo maak je Oreo mug cake

Doe de 6 Oreo koekjes in een magnetronbestendige mok. Giet de melk tot halverwege de mok. Door de melk worden de Oreo koekjes zacht, dus nu kun je ze makkelijk fijnmalen met een vork. Je hebt nu een vloeibaar beslag dat een beetje op natte aarde lijkt.

Zet de mok in de magnetron op de hoogste stand. Verwarm de inhoud ongeveer een minuut en 15 seconden. Houd het goed in de gaten om te voorkomen dat de inhoud verbrandt. Werk eventueel met intervals van 30 seconden.

Et voilà: je Oreo mug cake is klaar. Eet ‘m direct op als ‘ie nog warm is en versier ‘m eventueel met toppings als slagroom en Oreo kruimels.

Meer makkelijke en snelle toetjes:

Oreo mug cake
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.