Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 31 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Het ramen-saucijzenbroodje van Tim Anderson

Hij won MasterChef UK, bestudeert de Japanse voedingscultuur al jaren en zijn kookboeken zijn altijd prachtig, creatief en speels: Tim Anderson weet ons keer op keer te verrassen. Nu doet hij dit weer met dit recept voor zijn ramen-saucijzenbroodje. Dat wil je.

In zijn nieuwe kookboek Ramen Forever duikt Tim Anderson diep in de wereld van een van de meest iconische Japanse gerechten: ramen! Hij leert je zelf diverse bouillons te maken, maar ook smaakmakers als tare, verse noedels, zelfgemaakte olie en toppings (het perfect gekookte ramen-ei bijvoorbeeld). Het is echt een bijbel voor alle liefhebbers van ramen.

En dat ramen niet alleen een (klassieke) kom noedelsoep hoeft te betekenen, bewijst Tim met recepten voor pizzaramen, ramensalade en dit ramen-saucijzenbroodje.

Over dit recept

Tim: “Ik deed in 2014 met dit recept mee aan een saucijzenbroodjeswedstrijd en verloor. Ik ben doorgaans geen slechte verliezer, maar ik ben nog steeds een beetje boos, want ze zijn verdorie echt heel erg lekker. Geef mij maar krokante noedels in plaats van vet bladerdeeg!”

Ramen-saucijzenbroodje van Tim Anderson
Ramen Forever

Ramen-saucijzenbroodje van Tim Anderson

  1. Meng alles behalve de noedels en olie goed door elkaar.
  2. Vorm hiervan twee worstjes van circa 2,5 cm dik. Wikkel elk worstje strak in plasticfolie, draai de uiteinden op als een snoeppapiertje en laat 1 uur in de koelkast rusten.
  3. Kook de noedels en spoel goed af onder koud stromend water. Leg ze in twee porties recht naast elkaar op een snijplank of schoon werkvlak. Haal de worstjes uit het plasticfolie en leg ze op een uiteinde van elk bedje noedels. Rol de worstjes op in de noedels, wikkel ze opnieuw strak in plasticfolie en laat 30 minuten in de koelkast rusten.
  4. Schenk een laagje van minimaal 5 cm olie in een diepe pan en verhit tot 160 °C. Laat de saucijzenbroodjes in de olie zakken en bak regelmatig kerend in circa 8 minuten goudbruin en gaar.
  5. Laat 5 minuten uitlekken en afkoelen op keukenpapier, snijd in plakjes en serveer. Ze zijn heerlijk met pittige mosterd of tonkatsusaus, of mayonaise gemengd met wat chiliolie.
Ramen Forever van Tim Anderson
Good Cook

Ramen Forever van Tim Anderson (Good Cook) is nu te koop voor 29,95. 

Meer met ramen:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.