Pip Minkels
Pip Minkels Recepten 1 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Vega tosti met oesterzwam en Gruyère

Zeg nou zelf, wie wordt er tijdens de lunchpauze nou niet gelukkig van een heerlijk knapperige tosti uit de pan met een dikke laag gesmolten kaas? Loopt het water je al in de mond; probeer dan zeker eens deze vega tosti met oesterzwam en Gruyère.

Laatst waren we te gast bij oesterzwammenkwekerij van GRO: onder andere bekend van de vega snacks op basis van oesterzwammen, zoals bitterballen, kroketten, burgers en nuggets. Hun oesterzwammen worden gekweekt op een grond van koffiedik en andere reststromen.

Oesterzwammen van gro
Nancy van Batenburg voor Culy

Oesterzwammen zijn een hele goede natuurlijke vleesvervanger vanwege hun vlezige structuur en umamismaak. Het is dus zeker de moeite waard om in je gerecht het vlees eens te vervangen door paddenstoelen.

GRO bedacht een speciale variatie op de klassieke ham-kaas tosti, gemaakt met hun eigen oesterzwammen! Wij beloven je: dit recept voor een vega tosti met oesterzwam, gesmolten Gruyère en dragonmayonaise laat je gegarandeerd watertanden.

Eerste hulp bij tostiproblemen: do’s en don’ts bij het maken van tosti’s

Vega tosti met oesterzwammen
GRO

Vega tosti met oesterzwam en Gruyère

  1. Verhit een klontje boter en een eetlepel olie in een koekenpan en bak hierin de oesterzwammen goudbruin. Haal ze daarna weer uit de pan en maak de pan even schoon met wat keukenpapier.
  2. Meng in een schaaltje de mayonaise en de dragon goed door elkaar.
  3. Smeer alle vier de sneetjes brood aan één kant in met wat boter. Smeer de dragonmayonaise daarna op de niet-beboterde kant van het brood.
  4. Verdeel de Gruyère over twee van de sneetjes brood (op de mayonaise kant). Verdeel daarna de gebakken oesterzwammen over de Gruyère en leg hierop de sneetjes brood met mayonaise kant over de paddenstoelen. Druk licht aan.
  5. Verhit de koekenpan opnieuw en bak de tosti’s hierin op laag vuur goudbruin aan beide kanten, zodat de kaas goed kan smelten.

Nog meer lezen over tosti’s? Bekijk dan ook:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.