Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 23 apr 2024
Leestijd: 3 minuten

Culy Homemade: makkelijke rabarbersnack met room (makkelijke rabarbertaartjes!)

Hoera, het rabarberseizoen is van start gegaan. Op de redactie kijken we ieder jaar uit naar de lekkerste recepten met deze rozerode stengels. Dit jaar gaan we voor de bijl voor deze makkelijke rabarbersnack met room. Makkelijke rabarbertaartjes if you will.

Wat is rabarber eigenlijk, is het een groente of een fruit? In het kort: rabarber is een groente, want het zijn de stengels van een plant. Wil je weten welke plant, en welk glutenvrije product ook familie is van de rabarber? Klik dan hier om alles te weten te komen over deze seizoensfavoriet!

Alles wat je moet weten over koken met rabarber

Ze zien er misschien indrukwekkend uit, maar deze rabarbersnacks zijn ongelofelijk simpel. We maken ze met kant-en-klaar bladerdeeg en zelfgemaakte banketbakkersroom. Daar voegen we kardemom aan toe, want die combinatie met rabarber is goud. Voor extra crunch zijn er grofgehakte pistachenoten. En zo heb je een prachtig rabarbertaartje, net als in je favoriete hippe bakkerij.

Rabarbersnack met room
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Makkelijke rabarbersnack met room (rabarbertaartjes)

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Maak als eerst de banketbakkersroom, omdat de room goed afgekoeld moet zijn. Verwarm de melk op het vuur samen met het vanille-merg en de helft van de suiker.
  3. Meng de rest van de suiker met de bloem, eidooiers en kardemom in een kom. Doe een paar schepjes van de warme melk bij de banketbakkersroom en meng goed.
  4. Doe het eimengsel in de pan en breng aan de kook. Blijf voortdurend roeren, tot de room indikt. Haal van het vuur en giet over in een schaal. Leg er folie bovenop, zodat de room geen velletje krijgt en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Zet vervolgens in de koelkast terwijl je de rabarbersnack maakt.
  5. Zet een pan met 250 ml water op het vuur en breng aan de kook. Voeg de suiker, rozenwater en de kardemompeulen toe. Voeg zodra de suiker is gesmolten de rabarber toe. Kook 1 minuut mee en haal vervolgens van het vuur. Laat de rabarber afkoelen in de siroop, zodat de rabarber verder gaart, maar niet slap wordt.
  6. Maak ondertussen de bladerdeegtaartjes. Snijd het bladerdeeg in vierkanten. Druk met een beker of ander vormpje een rondje uit de helft van de vierkante plakken bladerdeeg. Leg bladerdeegplakjes met een gat bovenop de bladerdeegplakken die heel zijn. Besmeer met eigeel en bak 20 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  7. Daarna kun je de rabarbersnack in elkaar zetten. Druk voorzichtig het rondje naar binnen, zodat je een gat hebt om te vullen. Begin met een laagje jam en volg met de banketbakkersroom. Leg als laatst de rabarber erbovenop en bestrooi de rabarbertaartjes met pistachenoten.
Rabarbersnack met room
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Nog meer recepten met rabarber

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.