Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 2 jun 2022
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: simpele rabarberflappen met amandelschaafsel

Wat met een appel kan, kan ook. met rabarber. En laat dat nou toevallig altijd de seizoensgroente (ja: rabarber is officieel een groente!) zijn waar we elke lente reikhalzend naar uit kijken. Bossen vol van die rood-groen stengels slepen we elke keer weer met liefde mee naar huis. Deze simpele rabarberflappen zijn in ieder geval zó gemaakt.

Heb je nog rabarber over? Maak er dan bijvoorbeeld rabarber curd of rabarber siroop (voor een rabarber gin cocktail!) mee.

Rabarberflappen
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Rabarberflappen

Verwarm de oven voor op 190 graden. Zet een bakplaat klaar.

Leg de velletjes bladerdeeg naast elkaar op een plaat of werkblad. Steek er met een koekjesvorm grote cirkels uit. Dit kan trouwens ook met een (martini)glas, waar je met een mesje omheen snijdt. Laat het stukje papier onder het deeg zitten als dat lukt; dan plakt het tenminste niet vast aan je werkblad.

Klop 1 eigeel los met een scheutje melk (bewaar het eiwit in een apart kommetje).

Meng in een kom de stukjes rabarber met 100 gram suiker, de bloem en het zout. Verdeel hoopjes van de rabarber over de helft van de plakjes bladerdeeg (van de andere helft maken we dakjes). Besmeer de randjes van het deeg met het ei.

Dek de rabarber voorzichtig af met een ander plakje deeg en druk goed aan. Druk de randjes extra goed dicht met een vork. Herhaal dit met alle flappen.

Leg alle rabarberflappen op de bakplaat. Klop het achtergehouden eiwit los met de rest van de suiker (55 gram) en meng daarna met het amandelschaafsel. Schep het met een lepel bovenop de rabarberflappen en druk het aan met je vingers.

Bak de rabarberflappen in 20 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven. Bestrooi eventueel met poedersuiker.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.