Dit is de beste manier om je rabarber op te maken: rabarber compote met gember
Yes, het rabarberseizoen is weer los! En dat vieren we natuurlijk met een potje huisgemaakte rabarber-gembercompote, ofwel: een ouderwets (lekker) rabarber-recept. Heerlijk fris, en precies zuur genoeg om spannend te blijven. Deze rabarber compote is perfect als toetje met een klodder slagroom, maar ook verrassend lekker bij hartige gerechten. Trust us: dit wil je.
Waarom we deze rabarber compote keer op keer blijven maken
Het is die combi van fris, zuur en een subtiel warm randje van gember die deze rabarbercompote onweerstaanbaar maakt. Niet te zoet, niet te zuur – precies goed. En dan die zachte structuur… daar wil je gewoon je lepel in blijven zetten.
En hoewel ‘ie perfect is als toetje met een dot slagroom (of dikke yoghurt, ook top!), kun je er nog alle kanten mee op. Lepel ‘m over je overnight oats, combineer het met vanille-ijs, gebruik ‘m als topping op pancakes of maak er fancy toast mee met ricotta en munt.
Maar ook bij hartige gerechten is zo’n ouderwets rabarber-recept verrassend lekker. Denk aan gegrild vlees, bij een borrelplank met brie of experimenteer zelf eens met verschillende combinaties. Kortom: maak een grote pot, je komt er gegarandeerd mee weg.
Deze rabarber-compote maken we volgens het recept van MadebyEllen.
Rabarbercompote: ouderwets rabarber-recept
- Doe de rabarber in een grote pan en voeg de gember samen met de suiker en een goede scheut water toe.
- Breng aan de kook en laat op zacht vuur in ongeveer 12 minuten gaarkoken.
- Haal de plakjes gember uit de pan en laat de compote afkoelen.
- Klop de slagroom en serveer deze samen met de rabarbercompote.
- Strooi de munt over het gerecht voor de final touch.
Rabarber over? Dit kun je nog meer:
- Rabarbersnack met room: makkelijke rabarbertaartjes
- Makkelijke rabarberlimonade maken met gember en limoen Héérlijk verfrissend!
- Rustieke galette met rabarber en aardbeien (boterig deeg, frisse rabarber en zoete aardbeien!)

:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2013%2F05%2FCuly.nl-2013-05-06-om-17.26.43.png)