Redactie
Redactie Recepten 6 sep 2017
Leestijd: 1 minuut

De allerlekkerste fluffy pancakes

Deze fluffy pancakes van uberfoodie Wai seu Chan zijn net zo luchtig als de soort die je ziet in Amerikaanse films. Je weet wel, die ze serveren in een diner. Maar dan zonder het gedoe van eiwitten opkloppen! Dus pancakes all day, every day!

Meng in een kom de yoghurt, ei, suiker, zout, bakpoeder en de bloem goed door elkaar tot je een mooi dik papje hebt. In een klein kopje doe je de soda en azijn bij elkaar. Meng het snel even door en gooi het dan door je beslag, eventueel met wat bosbessen. Roer het nog een keer goed door.

Het beslag mag best dik en lobbig zijn, maar niet té. Als je mengel toch iets te dun is, doe er dan nog een beetje bloem doorheen. Als het te dik is, doe er dan een halve eetlepel yoghurt bij. Laat het daarna even staan.

Verhit in een koekenpan wat olie. Doe er dan een 1 tot 1,5 eetlepel beslag in per pannenkoek. Herhaal dit tot je pan vol zit. Als de bovenkant van de pannenkoeken droog is en de onderkant mooi goudbruin, draai je ze voorzichtig om en bak je ze ook aan die kant tot ze goudbruin zijn.

Haal de fluffy pancakes uit de pan en leg ze op een bord. Herhaal dit proces tot je beslag op is. Serveer ze warm met wat stroop (en fruit) naar keuze.

fluffy pancakes

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.