Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 16 apr 2020
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: Mexicaanse pizzabroodjes (molletes) met refried beans en kaas

Op zoek naar een origineel lunchgerecht? Iets dat niet te veel tijd in beslag neemt? En het liefst ook nog met iets uit de voorraadkast? Check, check, check. Mexicaanse pizzabroodjes it is! Dat wil zeggen: broodjes met refried beans, gesmolten kaas en een snelle pico de gallo.

Voor dit recept gebruikten we Refried Black Beans van La Morena, die je tegenwoordig gewoon in de schappen van Albert Heijn vindt.

Kun je die toch niet vinden? Zelf refried beans maken kan ook. In dat geval bak je een blik zwarte bonen (inclusief het vocht) in een laagje boter of olie. Vervolgens pureer je de bonen met een pureestamper (rechtstreeks in de pan) tot een zachte textuur met hier en daar nog een beetje stukjes. Et voilà: refried beans! Op smaak brengen kan eventueel – maar hoeft niet per se – met komijn en/of gedroogde chili.

Mexicaanse pizzabroodjes
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Zo maak je Mexicaanse pizzabroodjes

Maak eerst de pico de gallo. Doe daarvoor alle ingrediënten in een kom en roer door elkaar met een eetlepel. Proef en voeg naar smaak meer zout en peper toe.

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Snijd de broodjes open en bestrijk elk broodje met een royale eetlepel van de refried beans.

Schaaf dunne plakjes van de kaas en schik ze bovenop de refried beans. Indien je feta gebruikt, brokkel de feta er dan overheen.

Laat 5 minuten bakken in de voorverwarmde oven (of tot de kaas gesmolten is).

Haal uit de oven en werk de broodjes af met de pico de gallo.

Meer Mexicaanse recepten?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.