5 heerlijke gerechten met matcha
De matcha lattes zijn inmiddels al ingeburgerd bij de hipste koffie- en theezaakjes, maar welke gerechten met matcha kun je nog meer maken?
Matcha is groene-theepoeder dat zijn oorsprong vond in Japan. Van het poeder wordt thee getrokken, maar ook matcha lattes (met opgeschuimde melk) en ijs.
Creme brûlée
Het gerecht dat meteen onze aandacht trok is de matcha crème brûlée. Dit klassieke toetje krijgt door de simpele toevoeging van het poeder in één klap een andere look en smaak, en wordt wat ons betreft alleen maar beter.
Kun je matcha dag en nacht eten? Probeer dan zeker deze breakfast brûlée, met yoghurt in plaats van room.
Koekjes
Deze koekjes zijn geweldig, vooral ook door de witte chocolade die perfect combineert met de matcha.
Cheesecake
Matcha cheesecake is misschien wel het beste uit deze lijst. Heerlijk met frisse yoghurt!
Soesjes & éclairs
Ook kan je matchapoeder goed door room mengen, ideaal dus voor soesjes en éclairs. Nog lekkerder is het als je een knapperig jasje (uiteraard mét matcha) voor de soesjes maakt.
https://www.instagram.com/p/BCALuB1IJ0L/
Macarons
Tot slot de favoriet van velen: macarons. De Franse koekjes kleuren er prachtig groen door en de smaak combineert perfect met een witte-chocoladeganache.
Meer met matcha:
- Culy Homemade: chocolade aardbeien met matcha
- Culy Homemade: matcha tiramisu
- Matcha zout: dé populaire smaakmaker voor eieren