Redactie
Redactie Diner 21 apr 2015

Witlofsalade met ananas, mandarijn, appel en rauwkost

 

Dit recept is simpel en perfect voor een doordeweekse dag of als bijgerecht tijdens een uitgebreid diner: witlofsalade met ananas, mandarijn, appel en rauwkost.

Altijd fijn als recepten niet teveel tijd kosten en makkelijk te bereiden zijn. Deze gezonde salade is er precies zo eentje. Lekker, makkelijk en ideaal om vooraf klaar te maken.

Witlof bereiden: dit is het favoriete recept van de Culy-redactie

Witlofsalade met ananas, mandarijn, appel en rauwkost

Zo maak je de witlofsalade

Snijd de onderkant van de stronken witlof. Halveer in de lengte, snijd in reepjes en doe in een grote schaal. Snijd de ananas in stukjes en voeg bij de witlof

Pel de mandarijnen en verdeel in partjes. Halveer de appel en snijd in stukjes. Voeg samen met de paprika (in stukjes) en augurk (in stukjes) toe aan de schaal.

Laat de zilveruitjes uitlekken, vang het vocht op. Voeg de uitjes toe aan de schaal en meng het vocht met de mayonaise tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Schep de dressing door de salade en serveer.

Ook lekker met witlof: Van risotto tot pizza: 4 variaties op witlof

Meer salades met witlof

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Witlofsalade met ananas, mandarijn, appel en rauwkost
Sluiten