Redactie
Redactie Recepten 28 mrt 2016
Leestijd: 1 minuut

Vegetarische rijstsalade met linzen en witlof

Deze frisse vegetarische rijstsalade met linzen en witlof is een perfecte lunch of makkelijk bijgerecht bij een wat zwaarder hoofdgerecht met vlees of vis. Een heerlijk recept van Wai seu Chan van de fijne blog With a pinch.

Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Dit kan in een pan of in een rijstkoker. Als de rijst klaar is, laat ‘m dan even staan om af te koelen.

Spoel de linzen goed af onder koud water. Snipper het sjalotje. Scheur of snij de muntblaadjes wat kleiner. Hak of crush de walnoten in wat kleinere stukken. Snij de witlof in de lengte doormidden en haal harde gedeelte eruit. Dat zorgt voor de bittere smaak van de witlof. Snij daarna de witlof in reepjes.

Voeg in een grote saladekom de rijst, linzen, gesnipperde sjalot, verse munt, cranberry’s en walnoten bij elkaar. Doe er een snufje zout bij en besprenkel het met wat citroensap. Hussel het goed door elkaar (mag ook met je handen).

Doe daarna de witlof erbij en resterende sap van de citroen. Roer het dan nog een keer goed door elkaar, zorg dat je de witlof niet al te veel kneust. Voeg indien nodig, nog wat extra zout toe.

Voor het opdienen nog eventueel extra garneren met muntblaadjes, cranberry’s en walnoten.

rijstsalade

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.