Culy Homemade: witlofschuitjes met rivierkreeftjes, grapefruit en avocado

Culy 22 apr 2015 Diner

Dit gerecht is ideaal vooraf tijdens een uitgebreid diner of als amuse. Heerlijk licht en vol smaak. En wil je het nog feestelijker maken? Vervang dan de rivierkreeftjes door vers kreeftenvlees. Mmm…! 

Als je kookt voor een grote groep is dit voorgerecht een aanrader. Je kunt de schuitjes ruim van tevoren klaar zetten en ze worden koud gegeten. Ideaal wat ons betreft. Het recept is geïnspireerd op dat van Martha Stewart.

Begin met het in partjes snijden van de grapefruit. In onderstaande video zie je hoe je dit heel gemakkelijk doet.

Snijd het kontje van de witlof en haal voorzichtig de schuitjes los. Verdeel ze over zes borden en leg in elk schuitje een stukje grapefruit. Snijd ook de avocado in blokjes en verdeel over de schuitjes.

Top de witlof met rivierkreeftjes en breng op smaak met een beetje peper, zout en een paar druppels olijfolie. Garneer met de dragon.

IMG_9040 (1)

Voor 6 personen (of 12 amuses)

  • 12 middelgrote witlofschuitjes (1 à 2 stronkjes)
  • 12 partjes grapefruit (1 à 2 stuks)
  • 1 avocado
  • 100 gram rivierkreeftjes (1 bakje)
  • 12 dragonblaadjes
  • Goede olijfolie
  • Peper en zout
Reageer op artikel:
Culy Homemade: witlofschuitjes met rivierkreeftjes, grapefruit en avocado
Sluiten