Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 15 mei 2020
Leestijd: 1 minuut

Snelle witlof-ansjovissalade van Fish Tales

Wij zijn in deze tijd maar wat blij met recepten die je kunt maken met lang houdbare ingrediënten uit je voorraadkast. Zoals dit recept voor witlof-ansjovissalade dat Bart van Olphen maakte voor Fish Tales. Met een knipoog naar de klassieke Waldorf salade.

Bart: “Ik heb dit recept bedacht met als basis de beroemde Waldorf salade in mijn achterhoofd. Snel en makkelijk te maken, maar de smaken en textuur zijn fantastisch. Wist je trouwens dat ansjovis uit blik het enige product is dat niet vooraf is gekookt? De visjes worden namelijk maandenlang gerijpt in het zout in plaats van gekookt door verhitting.”

Witlof-ansjovissalade
Bron: David Loftus / Fish Tales

Witlof-ansjovissalade

Haal de buitenste bladeren van de witlofstronken, snij de bittere kern weg en spoel ze af onder koud water. Meng de bladeren met de appelblokjes en walnoten. Zet apart.

Breek de bleekselderijstengels doormidden en trek de bittere draden van de buitenkant. Snijd de stengels dan in plakjes en meng ze door het witlofmengsel.

Klop voor de dressing de mayonaise met het citroenrasp en -sap en de peterselie in een kom. Breng op smaak met zout en peper.

Schep de witlofsalade om met de mayonaisedressing en verdeel over twee borden. Schaaf de manchego erover en leg op elke portie enkele ansjovisfilets.

Vis uit Blik 2 van Bart van Olphen

Vis uit blik 2 van Bart van Olphen is te koop voor € 18,50. 

Meer voorraadkast recepten:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.