Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 3 nov 2018
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: granola met speculaas en witte chocolade (voor Sinterklaas!)

Oké: een gezond, gebalanceerd ontbijt kun je deze granola met speculaas en witte chocolade misschien niet noemen. Want met die stukjes speculaas en witte chocolade wordt je ontbijtje ineens een guilty pleasure. Toch is er weinig om je echt schuldig over te voelen: je zit er lekker lang vol van en met zo’n feestelijk ontbijt achter je kiezen, kun je de hele wereld aan. Lekker voor de dagen rondom Sinterklaas.

Je kunt natuurlijk granola met speculaas maken door een snufje speculaaskruiden aan je granola recept toe te voegen. Maar wij hadden zin in knapperige stukjes speculaas in onze granola. En als we dan toch bezig zijn, dan ook witte choco (vervang die ook gerust door melk of puur). Een scheutje Amaretto is optioneel, maar geeft een vleug van bitterkoekjes aan je zelfgebakken granola. En die past ook weer goed bij speculaas.

Granola met speculaas en witte chocolade voor Sinterklaas
Nancy van Batenburg voor Culy

Granola met speculaas en witte chocolade

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng in een grote kom de havermout met de noten, het lijnzaad, de suiker en de kaneel. Tot zover de droge ingrediënten.

Voeg het vanille-extract, de zonnebloemolie en de maple syrup (of honing) toe. Giet er een scheut van de Amaretto bij en meng goed.

Spreid de granola uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 7 minuten in de oven, schep goed om en bak dan nog eens 7 minuten, tot de granola goudbruin en geurig is. Laat zolang afkoelen.

Hak de witte chocolade in stukjes en doe hetzelfde met de speculaas. Schep de speculaas en de witte choco door de afgekoelde granola en maak af met wat grof zeezout.

Bewaar de granola met speculaas en witte chocolade in een grote luchtdichte pot op je aanrecht en eet als ontbijt met yoghurt, rijstepap of als crunchy topping op je overnight oats.

Meer lekkere granola recepten:

Granola met speculaas voor Sinterklaas
Nancy van Batenburg voor Culy

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.