Rijstepap in een hip jasje

Culy 4 jun 2012 Dessertrecepten

Een heerlijk toetje van een van onze favoriete culy blogs Photo-Copy Ann. Ann Vertriest maakt de meest heerlijke gerechten en geweldige foto’s.

Was de rijst en doe in een kookpot met dikke bodem. Giet hierbij de melk. Snijd het vanillestokje in de lengte door en schraap er met de punt van je mes het merg uit. Doe zowel het stokje als het merg bij de melk. Breng de melk aan de kook terwijl je voortdurend roert met een houten lepel.

Laat de rijst op een zacht vuurtje pruttelen terwijl je af en toe roert (zorg dat de rijst niet aan de bodem van de pan begint te kleven). Als de rijst bijna gaar is mag de suiker erbij. Als de pap redelijk goed is ingedikt mag je hem van het vuur halen. Laat wat afkoelen.

Neem 4-6 kommetjes, snij hierin de aardbeitjes en doe er enkele druppels balsamico over. Schep hierop de rijst en laat volledig afkoelen.

Volg Ann ook op Facebook: facebook.com/PhotoCopyAnn

  • 125 gram dessertrijst
  • 75 cl melk
  • 100 gram suiker
  • 1 vanillestokje of 1 zakje vanillesuiker
  • Enkele aardbeien
  • Balsamico azijn
Reageer op artikel:
Rijstepap in een hip jasje
Sluiten