Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 3 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Gooi eens een handje popcorn in je muesli (of granola)

Noten, rozijnen, pompoenpitten, zaden, fruit, chocolade… er kunnen veel ingrediënten in een kommetje muesli of granola. Maar heb je er weleens aan gedacht om een handje popcorn in je muesli te doen? Superlekker!

De structuur van de gepofte maïs is lekker om naar binnen te lepelen met een beetje melk. Bovendien is het gezonder dan veel kant-en-klare suikerhoudende ontbijtgranen.

Ben je bang dat je popcorn zompig wordt van die melk? Dat is nou juist zo lekker, aldus enthousiaste fans op internet. En bovendien: ontbijtgranen worden ook zacht van melk.

Popcorn als ontbijt

Zo’n gek, out-of-the-box idee is het ook niet. De New York Times publiceerde onlangs een artikel waarin ze beweerden dat Engelse kolonisten in Amerika het al omstreeks 1630 aten. Zij zouden popcorn hebben ontdekt via de Wampanoag Indianen en aten het als ontbijt, met melk en suiker.

Dit zou de eerste, oldskool versie van cereal (ontbijtgranen) met melk zijn geweest. De eerste voorverpakte ontbijtgranen verschenen in 1870 op de Amerikaanse markt.

Popcorn in je muesli: lekkere combinaties

Website Food & Wine heeft een mooi ‘recept’ voor popcorn in je muesli. Lekker met melk, vers fruit, noten en een scheutje maple syrup. Of wat dacht je van wat gezouten popcorn met amandelmelk en een snufje kaneel? Of juist met chocolade-sojamelk?

En wil je die zompige popcorn écht voorkomen, gebruik dan popcorn met een karamellaagje. Die houdt beter zijn vorm in melk.

Ook top: popcorn door je granola. Gewoon meebakken met alle andere ingrediënten en je weet niet wat je proeft. Food52 heeft een recept met handige tips.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.