Redactie
Redactie Lunch 23 mrt 2013
Leestijd: 2 minuten

Glutenvrije boekweit crackers met sesamzaadjes

Mag je geen matzes eten tijdens Pasen? Wees niet gevreesd, deze glutenvrije boekweit crackers zijn de perfecte vervanging! Het leuke van alles? Ze zijn écht lekker, makkelijk om te maken en je verbaast er iedereen aan tafel mee.

*Wei is het vloeibare gedeelte dat ontstaat bij het maken van kaas, en is te koop in poedervorm. Koop het online hier, of vervang het voor één eetlepel zout.

Mix de bloem, de zaadjes, het zout, water en de wei. Bedek met een theedoek of folie en laat 12-24 uur rusten op een warme plek. Verwarm je oven voor op 200 graden en voeg het ei en de olie toe, meng goed. Als het goed is kan je het deeg tot een mooie bal kneden.

Leg twee met bakpapier beklede bakplaten klaar en vet ze lichtjes in met olie of boter. Verdeel het deeg in twee porties, leg ze in het midden van de platen en druk het deeg in twee vierkanten.

Crackers2

Bedek het deeg met een even grote laag aluminiumfolie als het bakpapier en rol het uit met behulp van een deegroller of lege wijnfles. Haal wanneer het deeg (bijna) flinterdun is de bovenste laag folie ervan af en snijd in de gewenste porties. Besprenkel met zeezout (naar smaak, wij geven de voorkeur aan fleur de sel), eventueel wat extra sesamzaadjes en plaats de platen in het midden van de oven. Breng de temperatuur van de oven terug naar 180 graden.

Check na ongeveer 12-15 minuten of de randjes goudbruin en knapperig ogen. Haal de bakplaten uit de oven en leg de buitenste crackers op een rek om af te koelen. Verspreid de resterende crackers over de bakplaat, zet de oven uit en bak deze nog 10-20 minuutjes totdat ze volledig gebakken zijn.

Laat de crackers volledig afkoelen en bewaar ze in een luchtdicht bakje in je voorraadkast.

crackers

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.