Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 21 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: maak eens een bagelbuffet voor de brunch

Een succesvolle brunch organiseren? Maak het jezelf makkelijk door te kiezen voor een bagelbuffet. Dat zijn alle mogelijke toppings voor je bagel op tafel, zodat je gasten zelf hun bagel kunnen beleggen. Hartstikke gezellig, en ziet er ook nog eens superleuk uit!

Zo’n bagel buffet is ook hartstikke leuk om te organiseren voor een babyshower of verjaardag. Nog meer tips voor het organiseren van feestje? Check dan onze tips voor koken voor een groot gezelschap. Wil je tijdens Pasen ook een brunch organiseren? Spiek dan eens bij onze speciale Paasbrunch guide!

Wil je de brunch tot in de puntjes verzorgd hebben? Dan mogen drankjes absoluut niet ontbreken bij het bagelbuffet. Met een mimosa zit je sowieso goed, die je trouwens ook gemakkelijk alcoholvrij kunt maken. Maar denk ook aan de all time favourite: bloody mary.

> Meer inspiratie! Dit zijn onze favoriete cocktails voor bij de brunch.

Bagelbuffet
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Zo organiseer je een bagelbuffet

  1. Begin met het (af)bakken van de bagels. Laat ze kort afkoelen, zodat ze op kamertemperatuur zijn wanneer het bagelbuffet begint.
  2. Ga vervolgens aan de slag met de ingrediënten die je moet bereiden. Bak het spek, kook de eieren en snijd alle groenten en vruchten in plakjes.
  3. Pak er een grote houten plank bij, en beleg die eventueel met keukenpapier. Je kunt ook een papieren tafelkleed op tafel leggen á la Balagan-stijl.
  4. Verdeel de bagels rond om de plank of leg in een schaal. Zet daarna de bakjes met roomkaas en tonijnsalade op tafel. Vul de rest aan met plakjes tomaat, radijs, komkommer, citroen. Zet ook kappertjes, peper en zout op tafel.
  5. Leg pas als laatst de vleeswaren en gerookte zalm en tonijnsalade op tafel (wegens de voedselveiligheid) en je feestje met het bagelbuffet kan beginnen.
Bagel buffet
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Nog meer brunchrecepten:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.