Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 10 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: gevulde zoete aardappel met chorizo en tomaat

Zoete aardappel en chorizo zijn een match made onder de Spaanse zon. Die combi inspireerde ons tot dit recept voor gevulde zoete aardappel met chorizo en tomaat. Een Spaans feestje ín een gepofte zoete aardappel. Zo, en zie daar dan maar eens van af te blijven!

Uiteraard kun je deze gepofte zoete aardappels weer helemaal vullen met waar je culinaire hart wenst. Beetje feta bij de chorizo? Awesome. Verse koriander? Lekker! Avocado? Ook top. Wij kozen voor een gevulde zoete aardappel met een Spaans tintje.

Gevulde zoete aardappel met chorizo

Gevulde zoete aardappel met chorizo en tomaat

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Was de zoete aardappels goed schoon. Wrijf ze in met zonnebloemolie en verpak ze per stuk in een stukje aluminumfolie. Doe dat losjes, maar zorg dat de verpakking goed sluit, zodat er geen stoom kan ontsnappen.

Pof de zoete aardappels in de voorverwarmde oven tot ze zacht zijn en de natuurlijke suikers beginnen te karameliseren. Afhankelijk van de grootte duurt dat 45 tot 60 minuten.

Bak ondertussen de verkruimelde chorizo in een klein koekenpannetje knapperig. Schep uit de pan en laat uitlekken op een velletje keukenpapier.

Snijd de kerstomaatjes in partjes en meng de knoflook met de yoghurt. Voeg er een klein snufje gerookt paprikapoeder (pimentón) aan toe.

Als de gepofte zoete aardappels gaar zijn, kun je ze gaan vullen. Snijd ze over de lengte in. Vul met de kerstomaatjes en druppel er wat van de knoflookyoghurt overheen. Strooi de verkruimelde chorizo over de aardappels. Maak de gevulde zoete aardappels met chorizo tenslotte af met wat blaadjes peterselie en een snufje gerookt paprikapoeder.

Gevulde zoete aardappel met chorizo
Nancy van Batenburg voor Culy

Meer lekkere recepten met zoete aardappel en chorizo:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.