Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Koekjes 11 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Frambozenmeringues (met frambozencoulis) van Rutger

 Waarom zou je nog koekjes kopen als zelf koekjes bakken zoveel lekkerder (en leuker!) is? Met de Koekjesbijbel van bakheld Rutger van den Broek zit je gebakken. Van amaretti tot bokkenpootjes: de lekkerste koekjes recepten staan erin! Wij delen alvast een recept voor fantastische frambozenmeringues met je. 

Een klein beetje zelfgemaakte frambozencoulis geeft deze meringues een onwijs lekkere smaak en een verleidelijk uiterlijk! De koekjes zijn ook perfect voor een dessert als eton mess of om een taart mee te decoreren.

Frambozenmeringues

Rutger’s recept voor frambozenmeringues

Verwarm de oven voor op 90 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Doe de frambozen met de suiker in een steelpannetje en breng al roerend aan de kook. Laat het mengsel 2-3 minuten zachtjes koken. Wrijf het vervolgens door een fijne zeef en gooi de pitjes weg.

Klop de eiwitten en het zout in een vetvrije kom op. Voeg als de eiwitten schuimig beginnen te worden geleidelijk de fijne suiker toe. Blijf doorkloppen tot de eiwitten stijf zijn en de suiker is opgelost. Spatel vervolgens de poedersuiker door de meringue en doe het mengsel in een spuitzak met een glad spuitmondje van ongeveer 15 millimeter. Spuit dopjes van zo’n 4-5 centimeter op de bakplaat. Druppel voorzichtig maximaal 1/4 theelepel van het frambozenmengsel op elk dopje en maak met behulp van een sateprikker een mooie swirl.

Laat de meringues 2-3 uur drogen in de oven. Zet de oven uit en laat ze in de oven met de deur dicht helemaal afkoelen.

TIP Voordat de meringues de oven in gaan kun je ze nog bestrooien met wat grof gehakte pistachenootjes.

Koekjesbijbel van Rutger van den Broek

Koekjesbijbel van Rutger van den Broek (Uitgeverij Carrera Culinair) ligt nú in de (digitale) boekhandel voor € 29,99.

Meer meringue recepten:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.