Regenboog fruitspiesjes voor kleine (en grote) foodies
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F06%2FRegenboog_fruitspiesjes_2.jpg)
Een recept waar kinderen blij van worden en ouders ook: regenboog fruitspiesjes. Geen toegevoegde suikers, geen lange kooktijden of ingewikkelde boodschappenlijst, maar wel een recept om gezellig samen te maken.
Fruitspiesjes
Wat fruit, een scherp mes en een paar houten prikkers, zo simpel kan het zijn. Toch ziet deze traktatie er bijzonder uit. Het fruit rijgen we op de satéprikkers in de kleur van de regenboog. Rood, oranje, geel, groen, blauw en als laatste paars.
Vrolijk en kleurrijk vers fruit, zonder dat er maar één schepje suiker aan te pas komt. Daarmee zijn de fruitspiesjes een zeldzame traktatie. Ze zijn namelijk hartstikke leuk en lekker, maar ook gezond en dus geliefd door ouders. Serveer ze als traktatie op school, als tussendoortje, op kinderfeestjes of tijdens de barbecue, want ook volwassenen zullen ervan genieten.
Slim snacken tijdens het studeren of werken: deze gezonde snacks houden je scherp
Lekkere extra’s
Zo’n fruitspiesje is natuurlijk doodsimpel. Wil je ze iets extra’s geven? Dip de onderkant in yoghurt en vries kort in. Bevroren fruit is namelijk verrassend lekker. Liever niet invriezen? Zet een schaaltje kokosyoghurt klaar voor het dippen. Of serveer met smaakmakers tajín en chamoy, zoals ze in Mexico doen.
Mexicaanse fruitsalade is lekker spicy met Tajín en chamoy (zo maak je dat thuis!)
Je bent bij het maken van de fruitspiesjes afhankelijk van het fruit dat in het seizoen is. We geven daaorm altijd als tip om zoveel mogelijk te kiezen voor seizoensfruit, aardbeien in de lente en zomer, kaki in de herfst en winter. In het lijstje hieronder zie je een handig overzicht met fruitsoorten.
Seizoensfruit
- Rood: aardbeien, kersen en watermeloen
- Roze: frambozen en rode pitahaya (dragonfruit)
- Oranje: mandarijn, cantaloupe, perzik, nectarine, kaki, papaya en sinaasappel
- Geel: ananas, banaan, mango, gele kiwi
- Groen: groene druiven, groene kiwi en galia meloen
- Blauw: blauwe bessen
- Paars: rode en paarse druiven, bramen en paarse pruimen
Zo maak je fruitspiesjes
- Leg de satéprikkers klaar en snijd al het fruit in hapklare stukken.
- Rijg voor ieder fruitspiesje het fruit in regenboog volgorde, van rood naar blauw, zodat je eindigt met een blauwe vrucht.
- Serveer eventueel met tajín, kokosyoghurt of een andere lekkere topping naar keuze.
Nog meer gezonde recepten voor kinderen:
- Met Hello Kitty-rijst, Japanse schnitzel en octopusworstjes: de schattigste bentobox
- De ideale snack voor onderweg: trail mix
- Verslavend lekker: yoghurtijsjes met kersen