Culy Homemade: herfstige hazelnotentaart (dé taart voor in de herfst)

Culy 18 nov 2017 Dessertrecepten

Een heerlijk recept uit de Culy familie voor een herfstige hazelnotentaart.

Want wat is herfst zonder een goed stuk taart? Dus daarom: een herfstige hazelnotentaart met – hoe kan het ook anders – hazelnoten.

Herfstrecept: hazelnotentaart

Verwarm de oven voor 150 graden (indien je een oven hebt met een stand voor ‘extra onderwarmte’, zet deze aan).

Maal de 250 gram hazelnoten in een hakmolen of keukenmachine; tussen grof en fijn gehakt in. Smelt de boter in een pannetje op heel laag vuur. Roer de suiker er goed doorheen en haal van het vuur.

Meng in een grote kom het bakmeel, custardpoeder en vanille (of vanillesuiker). Giet het warme boter/suiker-mengsel erbij en roer goed door met een spatel of pollepel.

Voeg de gemalen hazelnoten toe, roer goed door. Roer tot slot de eieren, zout en melk erdoorheen tot het een mooi dik (maar lopend) beslag vormt.

Bekleed een grote glazen ovenschaal of grote springvorm (Ø 24 of 26 cm) met bakpapier. Giet het beslag in de vorm en garneer met de 50 gram extra hazelnoten; druk deze voorzichtig in de taart.

Bak 55 minuten in de oven op 150 graden in het midden van de oven; liefst op een roostertje zodat er warmte van onderen bij komt. Test na 55 minuten met een satéprikker op gaarheid; deze moet er droog uitkomen.

Nog meer lekkerst: De beste taartrecepten (omdat er altijd reden is tot feest)

HazelnotentaartHerfstige hazelnotentaart

Taartrecepten waarmee je de hele herfst zoet bent

En de klassieker onder de klassiekers: Hollandse appeltaart

  • 135 gram ongezouten roomboter
  • 375 gram lichte (gele) basterdsuiker
  • 225 gram zelfrijzend bakmeel (of bloem + bakpoeder)
  • 3,5 eetlepel custardpoeder
  • 2 zakjes vanillesuiker (of verse vanille)
  • 250 gram hazelnoten (naturel, mag met bruine vlies) + 50 gram voor garnering
  • 3 eieren
  • Zout
  • 1 eetlepel melk
  • Bakpapier
  • Grote glazen ovenschaal of grote springvorm (Ø 24 of 26 cm)
Reageer op artikel:
Culy Homemade: herfstige hazelnotentaart (dé taart voor in de herfst)
Sluiten