Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 5 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: chocoladetruffels met Oreo en hazelnoten

Deze chocoladetruffels met Oreo bleken niet alleen doodeenvoudig om te maken: ze waren ook nóg lekkerder dan we hadden verwacht! Het lijken wel chique bonbons, terwijl je ze gewoon maakt van Oreo-koekjes, smeltchocolade en een handje gehakte hazelnoten. Dit móet je proberen.

Hoeveel roomkaas heb je nodig?

Wat de hoeveelheid roomkaas betreft, moet je even kijken hoe je uitkomt. Wij hebben diverse recepten voor chocoladetruffels getest, waarbij in de meeste recepten wel 120 tot 175 gram roomkaas wordt gebruikt. Bij ons bleek dat echter veel te veel: het deeg blijft dan te nat, waardoor je er geen mooie balletjes van kunt rollen.

De hoeveelheid van 60 gram bleek ideaal. Onze tip: doe er eerst voorzichtig een klein beetje van de roomkaas bij en blijf dan toevoegen tot je de juiste consistentie hebt. Dat is wanneer het als een ‘klont’ in je keukenmachine blijft zitten en je er mooie balletjes van kunt rollen.

> Ook lekker: chocoladetruffels met sojasaus van Kikkoman

chocoladetruffels met Oreo
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Zo maak je deze chocoladetruffels met Oreo:

Maal de koekjes fijn tot kruim in een keukenmachine. Doe er een snuf zout bij en voeg voorzichtig wat van de roomkaas toe; eerst een klein beetje. Laat de keukenmachine draaien en voeg zonodig nog meer roomkaas toe. Net zolang tot je een mooi deeg hebt (zoals hierboven beschreven).

Rol 20 mooie balletjes van het deeg en leg ze op een kleine bakplaat of een bordje. Zet de chocoladetruffels minstens een half uur in de koelkast.

Smelt de chocolade, samen met de kokosolie. Haal elke chocoladetruffel door de gesmolten chocolade. Dat gaat het handigst met een vork. Leg ze daarna op een met bakpapier beklede plaat of bord.

Strooi wat hazelnootjes en wat zout over elke truffel, als ze nog nat zijn. Laat de truffels nog eens 30 minuten uitharden in de koelkast, daarna zijn ze klaar om te verslinden.

Bewaar ze in een luchtdicht bakje in de koelkast. Als het je lukt om ze niet in één keer op te eten…

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram/Instastories! Tag @culynl en gebruik #culyhomemade. Vinden we leuk.

chocoladetruffels met Oreo
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy