Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 21 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: Croque Poisson (tosti met gerookte zalm en kaas)

Wij vinden de lunch een typisch moment van rust. Beentjes onder tafel, genieten en batterijen opladen om daarna weer aan het werk te gaan. Even aan niks denken dus, behalve dan aan hoe goddelijke deze Croque Poisson (of tosti met gerookte zalm en kaas, zo je wil) is.

Als we een tosti maken, dan doen we het góéd. Zo ook hier: de zalm kopen we van kwaliteit (bij de viswinkel of bijvoorbeeld bij de webshop van het geweldige Frank’s Smoke House in Amsterdam), voor de kaas gaan we even naar de speciaalzaak (bekijk hier een lijst van de fijnste kaaswinkels van Nederland) en het brood is het liefst zuurdesem en van één van onze favoriete bakkers. Qua kaas kozen we hier voor een royale plak Landgoedkaas van Heerlijkheid Mariënwaard (aanrader!).

En de tosti? Die smeren we langs de buitenkant in met mayonaise. Lees hier waarom dat de beste kooktip ooit is.

> Ook handig: Slimme tip: je fornuis, tosti-ijzer en grill snel schoon

Croque Poisson (tosti met zalm en kaas)
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Zo maak je deze Croque Poisson

Laat je tosti-ijzer alvast warm worden.

Besmeer elke snede brood met een laag mayo en leg de sneetjes brood (met de mayo naar beneden) op een snijplank. Beleg nu 2 van de sneetjes met een beetje dille, een laagje kaas, een laagje zalm, een laagje kaas en een laagje dille. Leg de andere sneetjes erbovenop (met de mayo naar boven) en verwarm de tosti’s tussen je tosti-ijzer.

Maak ondertussen een simpele side salad. Vul twee kommetjes met een handje veldsla, een paar schijfjes avocado en eventueel wat extra dille. Werk af met een scheutje olijfolie en zout en peper.

In tussentijd zijn de tosti’s hoogstwaarschijnlijk klaar. Serveer met de salade en – als je wil – met mayo om in te dippen.

Croque Poisson (tosti met zalm en kaas)
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer eenvoudige lunchgerechten?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.