Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 4 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: Croque Poisson (tosti met gerookte zalm en kaas)

Wij zijn van mening dat je tijdens de lunch even helemaal aan niets hoeft te denken. Beentjes onder tafel, genieten en batterijen opladen om vervolgens weer aan het werk te gaan. Het enige wat wij toestaan is dat je je gedachten wijdt aan hoe goddelijke deze Croque Poisson (of tosti met gerookte zalm en kaas, zo je wil) is.

Als we een tosti maken, dan doen we het goed. Right? Dat wil zeggen: de zalm kopen we van kwaliteit (bij de viswinkel of bijvoorbeeld bij de webshop van het geweldige Frank’s Smoke House in Amsterdam), voor de kaas kiezen we een mooi stuk kaas bij de kaaswinkel uit (bekijk hier een lijst van de fijnste kaaswinkels van Nederland) en het brood is het liefst een mooi zuurdesembrood van één van onze favoriete bakkers. Wij kozen trouwens voor een dikke plak Landgoedkaas van Heerlijkheid Mariënwaard (aanrader!).

En de tosti? Die smeren we langs de buitenkant in met mayonaise. Lees hier waarom dat de beste kooktip ooit is.

> Ook handig: Slimme tip: je fornuis, tosti-ijzer en grill snel schoon

Croque Poisson (tosti met zalm en kaas)
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Zo maak je deze Croque Poisson

Laat je tosti-ijzer alvast warm worden.

Besmeer elke snede brood met een laag mayo en leg de sneetjes brood (met de mayo naar beneden) op een snijplank. Beleg nu 2 van de sneetjes met een beetje dille, een laagje kaas, een laagje zalm, een laagje kaas en een laagje dille. Leg de andere sneetjes erbovenop (met de mayo naar boven) en verwarm de tosti’s tussen je tosti-ijzer.

Maak ondertussen een simpele side salad. Vul twee kommetjes met een handje veldsla, een paar schijfjes avocado en eventueel wat extra dille. Werk af met een scheutje olijfolie en zout en peper.

In tussentijd zijn de tosti’s hoogstwaarschijnlijk klaar. Serveer met de salade en – als je wil – met mayo om in te dippen.

Croque Poisson (tosti met zalm en kaas)
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer eenvoudige lunchgerechten?

Reageer op artikel:
Culy Homemade: Croque Poisson (tosti met gerookte zalm en kaas)
Sluiten