Redactie
Redactie Inspiratie 9 apr 2013
Leestijd: 1 minuut

Slimme tip: je fornuis, tosti-ijzer en grill snel schoon

We doen allemaal wel alsof, maar ondertussen laat het merendeel van ons het fornuis, tosti-ijzer of grillpan aankoeken totdat het écht vervelend begint te worden. Meestal is het dan al te laat en ben je genoodzaakt aan de slag te gaan met allerlei chemische producten van dien. Helaas is dit niet al te best voor je apparatuur, maar hoe krijg je het dan wél weer zo schoon als nieuw?

Het magische woord is in dit geval: heet water. Kook een flinke hoeveelheid (2-3 liter) water en giet dit op je fornuis of nog warme grill(pan). Laat het vijf minuutjes staan en ga er dan over met een spons. Als het goed is, zijn al je aangekoekte restjes nu losgeweekt en kan je het binnen no time weghalen.

Ook proberen met je tosti-ijzer? Dat kan zeker! Kook dan wederom een hoeveelheid (1/2-1 liter is voldoende) water en dompel hierin een schone theedoek. Leg deze op het nog warme maar wel uitgezette tosti-apparaat en laat 5-10 minuutjes liggen. Op deze manier worden ook alle restjes losgeweekt, en kan je het na afloop er zo afvegen met een sponsje.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.