Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 22 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Tunesische spaghetti met garnalen uit het nieuwe boek van Jamie Oliver

In het nieuwste kookboek van kookheld Jamie Oliver, ‘5 ingrediënten mediterraan,’ ontdekken we een betoverend gerecht dat de hartstocht van de Tunesische keuken in elke hap vastlegt. Met slechts vijf eenvoudige ingrediënten tovert Jamie een magische Tunesische spaghetti met garnalen op tafel, met geurige rozenharissa, zurige citroen en zoete garnalen.

Jamie bracht al eerder een fantastisch kookboek uit met recepten die met slechts vijf ingrediënten op tafel getoverd kunnen worden. Toch had de chef nog inspiratie genoeg voor een nieuw boek met 125 recepten met een mediterraans tintje. Van makkelijke knoflookkip tot aan een easy vijgentaart of deze Tunesische spaghetti met garnalen: Jamie does it again!

Jamie: “Tunesiërs behoren tot de grootste pasta-eters van de wereld en kennen daarom een heleboel eigen vormpjes en technieken. De harissa versterkt de zoete smaak van de garnalen – subliem!”

Harissa te pittig, rozenwater te sterk? Rozenharissa is dé smaakmaker die je nodig hebt

Tunesische spaghetti met garnalen
5 Ingredients Mediterranean by Jamie Oliver is published by Penguin Michael Joseph © Jamie Oliver Enterprises Limited (2023 5 Ingredients Mediterranean). Recipe photography: © David Loftus, 2023.

Tunesische spaghetti met garnalen

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in een pan gezouten kokend water. Pel intussen de garnalen, maar bewaar de kop en laat de staart zitten. Ik maak altijd een klein sneetje in de rug om de darm te verwijderen, waardoor ze tijdens het bakken mooi opkrullen. Hussel de garnalen met de harissa door elkaar en laat ze even marineren. Zet de koppen met 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan op matig vuur en bak ze rondom goudbruin terwijl je regelmatig blijft roeren en ze zachtjes platdrukt om de smaak eruit te persen. Hak de bovenste helft van de peterselie grof en zet de blaadjes opzij. Snijd de steeltjes fijn en doe ze met een snuf zeezout en zwarte peper in de pan. Bak ze 1 minuut, leg de gemarineerde garnalen in de pan en bak ze 1 minuut aan elke kant. Schep met een keukentang de pasta in de pan, pers de helft van het citroensap erbij, strooi de peterselie erover en hussel alles goed. Voeg zo nodig een scheutje van het kookwater toe. Vis de krokante koppen uit de pan, gooi ze weg, snijd de resterende halve citroen in partjes en geef ze erbij om erover uit te knijpen.

Energie: 373 kcal, vet:9,3 g, verz. vet:1,2  g, eiwit: 19,2 g, koolhyd. 56,3 g, suiker: 3,2 g, zout: 0,9 g, vezels: 2,8 g.

Jamie Oliver 5 ingrediënten mediterraan

> 5 ingrediënten mediterraan van Jamie Oliver is nu te koop.

5 ingrediënten mediterraan door Jamie Oliver is uitgegeven door Kosmos © Jamie Oliver Enterprises Limited (2023 5 Ingredients Mediterranean). Recept fotografie: © David Loftus, 2023.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.