Recepten 2 jan 2019 Lai-Wah Chong

Noodles met bolognesesaus op Chinese wijze

Bolognesesaus Chinese style! Je denkt misschien: ‘Is dat bolognesesaus met noodles in plaats van pasta?’ Dat is een optie, maar dit recept is toch nog nét iets anders.

De overeenkomst met de Italiaanse saus is dat deze Chinese variant ook een rijk gevulde en smaakvolle vleessaus is. Maar dan met typische Chinese smaken. Et voilà: Bolognesesaus Chinese style!

Lees ook: door dit geheime ingrediënt wordt je bolognesesaus nóg veel lekkerder

Bolognesesaus op Chinese wijze

Bolognesesaus op Chinese wijze

Kook de noedels zoals aangegeven op de verpakking. Giet ze af en spoel direct met koud water, zodat ze niet doorgaren. Laat goed uitlekken en schep er de sesamolie en 2 theelepels donkere rijstazijn door.

Meng alle ingrediënten voor de saus in een grote kom of schaal.

Verhit de olie in een wok op hoog vuur en roerbak de knoflook en gember gedurende 30 seconden. Schep de wortel erdoor en bak nog 2 minuten mee. Blijf goed omscheppen, anders verbranden de knoflook en gember.

Doe het gehakt in de wok en bak het rul en bruin. Schenk de saus erbij, breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes pruttelen.

Doe de maïzena bij het water en klop los, zodat er geen klontjes meer in zitten. Roer door de saus en laat nog 1 minuut meekoken, zodat de saus iets indikt.

Schep de noedels door de saus en verwarm ze nog eventjes mee. Serveer met de komkommer, bosui, munt en extra Srirachasaus.

Meer bolognese recepten:

chinese bolognese

Voor 4 personen:

  • 400 gram udon noedels
  • 500 gram gehakt naar keuze
  • 2 teentjes knoflook, fijngestampt in een vijzel of geperst
  • Stukje gember van 1 cm fijngestampt in een vijzel of geraspt
  • 250 gram wortel, julienne of heel fijngesneden
  • 1/2 bosje munt, blaadjes in reepjes gesneden
  • 1 komkommer, in sliertjes of dunne reepjes
  • 4 bosuien, in ringetjes
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 2 theelepels donkere rijstazijn of balsamico
  • 1 eetlepel arachideolie
  • 2 eetlepels maïzena
  • 4 eetlepels water

Voor de saus:

  • 500 ml runderbouillon
  • 2 eetlepels hoisinsaus
  • 1,5 eetlepel donkere sojasaus
  • 1 eetlepel donkere rijstazijn of balsamico
  • ½ eetlepel suiker
  • 1 theelepel Srirachasaus (of meer, naar smaak)
Reageer op artikel:
Noodles met bolognesesaus op Chinese wijze
Sluiten