Lai-Wah Chong
Lai-Wah Chong Recepten 2 jan 2019

Noodles met bolognesesaus op Chinese wijze

Bolognesesaus Chinese style! Je denkt misschien: ÔÇśIs dat bolognesesaus met noodles in plaats van pasta?ÔÇÖ Dat is een optie, maar dit recept is toch nog n├ęt iets anders.

De overeenkomst met de Italiaanse saus is dat deze Chinese variant ook een rijk gevulde en smaakvolle vleessaus is. Maar dan met typische Chinese smaken. Et voilà: Bolognesesaus Chinese style!

Lees ook:┬ádoor dit geheime ingredi├źnt wordt je bolognesesaus n├│g veel lekkerder

Bolognesesaus op Chinese wijze

Bolognesesaus op Chinese wijze

Kook de noedels zoals aangegeven op de verpakking. Giet ze af en spoel direct met koud water, zodat ze niet doorgaren. Laat goed uitlekken en schep er de sesamolie en 2 theelepels donkere rijstazijn door.

Meng alle ingredi├źnten voor de saus in een grote kom of schaal.

Verhit de olie in een wok op hoog vuur en roerbak de knoflook en gember gedurende 30 seconden. Schep de wortel erdoor en bak nog 2 minuten mee. Blijf goed omscheppen, anders verbranden de knoflook en gember.

Doe het gehakt in de wok en bak het rul en bruin. Schenk de saus erbij, breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes pruttelen.

Doe de maïzena bij het water en klop los, zodat er geen klontjes meer in zitten. Roer door de saus en laat nog 1 minuut meekoken, zodat de saus iets indikt.

Schep de noedels door de saus en verwarm ze nog eventjes mee. Serveer met de komkommer, bosui, munt en extra Srirachasaus.

Meer bolognese recepten:

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Noodles met bolognesesaus op Chinese wijze
Sluiten