Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 3 nov 2019
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: karbonades in hoisinsaus (zelfgemaakt!)

Het nederige karbonaadje wordt opeens een echte showpony als je ‘m combineert met een zelfgemaakte hoisinsaus. Heel eenvoudig om te maken en lekker met wat rijst en paksoi of spinazie.

De lekkere website Bon Appétit bracht de inspiratie voor dit recept. Maak er gerust een dubbele hoeveelheid van, want deze saus wil je overal overheen lepelen.

Karbonades met hoisinsaus
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Karbonades in hoisinsaus

Zelf hoisinsaus maken

Fruit de knoflook gedurende twee minuten zachtjes in twee eetlepels neutrale olie.

Voeg de sojasaus, honing, azijn, tahin en Sriracha toe en meng door met een garde. Breng aan de kook en laat ongeveer 5 minuten pruttelen. Roer af en toe door met de garde.

Breng je zelfgemaakte hoisinsaus op smaak met zout en peper en laat afkoelen.

Karbonades bereiden

Dep de karbonades droog met stukjes keukenpapier en bestrooi ze aan beide kanten met zout en peper.

Doe de karbonaadjes samen met de helft van de hoinsaus in een afsluitbaar zakje en zorg dat het vlees goed is bedekt met de saus. Laat ze minimaal 20 minuten marineren.

Verhit een koekenpan (liefst één met een zware bodem) op medium vuur. Haal de karbonades uit de marinade en schraap het teveel aan hoisinsaus van het vlees af. Bak de karbonades eerst aan beide kanten in een minuut mooi gekleurd, blijf ze daarna regelmatig keren tot ze gaar zijn. Afhankelijk van de dikte van het vlees, duurt dat zo’n 10 tot 15 minuten.

Leg de stukjes vlees op een bord en lepel de rest van de hoisinsaus eroverheen.

Karbonades in hoisinsaus
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy