Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 10 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: asperges met garnalen en sojasaus beurre blanc

Deze asperges met garnalen krijgen een Japanse twist. Dat zit ‘m in de furikake, dat Japanse strooisel op basis van zeewier, sesam en gedroogde tonijn. En die sojasaus beurre blanc? Die is geváárlijk lekker. We hebben je gewaarschuwd…

Voor furikake ga je best even langs bij de Aziatische supermarkt. Kun je ‘t niet vinden? Je kunt ook norivellen kopen (gewoon in de Albert Heijn) en die fijn snipperen samen met geroosterde sesamzaadjes.

Asperges en witte wijn combineren: zo smeed je twee gouden combinaties

asperges met een Japanse twist (asperges met sojasaus beurre blanc, garnalen en furikake)
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Asperges met garnalen, sojasaus beurre blanc en furikake

Schil de asperges rondom en snijd één à twee centimeter van het kontje af. Zet ze rechtop in een aspergepan en vul die met koud water. De kopjes moeten boven het water uitsteken, dan worden ze het lekkerst. Doe de deksel op de pan.

Zet het vuur aan en als het water eenmaal kookt, laat je de asperges vijf minuten koken. Zet daarna het vuur uit en laat de asperges met de deksel op de pan nog tien tot vijftien minuten staan. Test daarna of ze goed gaar zijn door even met een mesje in het binnenste van de asperge te prikken. Goed? Mooi, dan gaan we door.

Maak ondertussen de sojasaus beurre blanc. Voeg de sjalot, sake, mirin en sojasaus toe aan een sauspannetje en breng aan de kook. Laat ongeveer 5 minuten inkoken tot 1/3e.
Zeef het mengsel en doe de vloeistof terug in de pan. Zet het vuur laag. Voeg dan de klontjes koude boter toe: roer ze één voor één met een garde door de saus, tot ze mooi zijn opgelost. Daarna heb je een zachte, gebonden saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bak in een koekenpan de garnalen en de zeekraal in een dun laagje plantaardige olie.

Serveer de asperges met garnalen en de zeekraal en schenk er wat van de sojasaus beurre blanc bij. Werk af met furikake.

asperges met een Japanse twist (asperges met sojasaus beurre blanc, garnalen en furikake)
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.