Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 20 mrt 2020
Leestijd: 1 minuut

Pintxos de jamón y all-i-oli (broodjes met ham en aioli-crème)

Toen we Ronald Giphart en Mascha Lammes vroegen wat hun favoriete recept is uit hun nieuwe kookboek De Wereld Thuis, antwoordde Mascha meteen: “De broodjes met ham en aioli-crème!”. Of, in ons beste Spaans: Pintxos de jamón y all-i-oli. Doodeenvoudig om te maken en het ultieme borrelhapje.

Eten speelt een allesbepalende rol in het leven van Ronald en Mascha. Ze halen de wereld in huis door zelf de lekkerste wereldgerechten te bereiden.

In hun nieuwe kookboek De Wereld Thuis vind je 70 bijzondere én bijzonder lekkere recepten van over de hele wereld, van Poolse pierogi en Indiase butter chicken tot aan deze pintxos de jamón y all-i-oli.

Ronald en Mascha: “Dit zalige hapje aten we voor het eerst in San Sebastian. Het duurde nog een tijdje voordat het ook op onze borreltafel thuis terechtkwam, tot we afgelopen jaar online een supermakkelijk recept vonden van een Spaanse grootmoe. Het is echt in een wip gemaakt en bijna iedereen vindt het lekker. Let wel: het ei moet echt op kamertemperatuur zijn, anders gaat het mis!”

> Lees ook: Ronald Giphart schreef samen met zijn vrouw Mascha een kookboek en wij gingen bij ze eten

Broodjes met ham en aiolicrème
Bron: De Wereld Thuis

Broodjes met ham en aioli-crème

Doe voor de aiolicrème het ei, de knoflook, het citroensap en de olie in de mengbeker van de staafmixer.
Zet de staafmixer op de bodem en laat hem draaien. Langzaam zal zo een dikke emulsie ontstaan die naar boven ‘drijft’. Haal dan de staafmixer voorzichtig naar boven zodat alles goed gemengd wordt.

Schep de aioli over in een kom en roer de ham erdoorheen. Breng eventueel op smaak met een snufje zout.
Besmeer de sneetjes stokbrood met de ham-aiolicrème en serveer als borrelhapje.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.