Patatas bravas (in de snelste saus ooit) met aioli en frisse venkelsalade
Is er iemand die patatas bravas kan weerstaan? Wij zeker niet! En dan gaat het ons vooral om het lekkerste: die pittige patatas bravas-saus. Met dit recept zet je deze Spaanse topper een heel stuk sneller op tafel en maak je een heerlijke venkelsalade als frisse tegenhanger.
Dit recept maak je zo makkelijk (en snel) klaar als je zelf wilt. Het liefst maken wij onze aioli helemaal zelf -wat overigens totaal niet moeilijk is – maar voor een doordeweeks maaltje is het je vergeven wanneer je naar de kant-en-klare variant grijpt. De saus staat in ieder geval zo op tafel met deze Heinz Tomato Frito Chilli.
Wat is Heinz Tomato Frito Chilli?
Heinz Tomato Frito lijkt een beetje op een tomatensaus, maar is een tikkie anders dan je gewend bent. De saus is gemaakt door tomaten twee uur lang te laten sudderen samen met in olie gebakken ui en knoflook. Het werk van het bereiden van een tomatensaus is daardoor al voor je gedaan zodat je zelf niets meer hoeft te doen! Heinz Tomato Frito is dus kort gezegd een kant-en -klare saus die je gebruikt voor pasta’s, pizza of als basis voor verschillende sauzen en gerechten. De Heinz Tomato Frito Chilli heeft een spicy smaak die perfect past bij deze patatas bravas.
Patatas bravas met spicy saus en frisse venkelsalade
- Breng een pan met water en zout aan de kook.
- Schil de aardappelen en snijd in ongelijke blokjes van circa 4 bij 4 centimeter.
- Kook tot de blokjes net niet helemaal gaar zijn. Giet af en laat uitstomen.
- Verwarm een flinke laag zonnebloemolie in een koekenpan. Voeg zodra deze flink heet is de aardappelblokjes toe en laat rustig bakken tot alle kanten goudbruin zijn. Laat uitlekken en bestrooi met zout.
- Verwarm de Heinz Tomato Frito Chili in een pan.
- Snij voor de venkelsalade de venkel, bleekselderij en groene appel in flinterdunne plakjes en hak de dille fijn.
- Maak je dressing door het sinaasappelsap.de mosterd, een snuf zout, peper en witte wijnazijn te mengen. Voeg al roerend druppelsgewijs de olijfolie toe tot de gewenste dikte.
- Meng de dressing door de gesneden groentes en de rucola.
- Verdeel de patatas bravas-saus over een groot plat bord en dresseer de aardappels over de tomatensaus.
- Bestrooi de aardappels met de gehakte peterselie en verdeel de aioli over de aardappels. Serveer samen met de venkelsalade.
Meer Spaanse gerechten:
- Soep van zoete aardappel met sherry en chorizo
- Kip Marbella (een smaakbom van een eenpansgerecht)
- Tortilla de patatas (Spaanse tortilla met aardappel en ui)