Appel-kaneel crêpes met vanille-room

Werk jij thuis en kun je wel een opkikker gebruiken? Probeer deze overheerlijke appel-kaneel crêpes eens! De vulling van vanille-room, appel en kaneel zal bij jong en oud in de smaak vallen. En extra leuk: de kinderen vinden het vast en zeker leuk om een handje te helpen in de keuken. Dat zijn de kleine voordelen van zulke dagen. Bakken maarrr!

Hou je niet zo van zoet en heb je ‘t liever hartig? Probeer ‘s een van deze overheerlijke combinaties voor hartige pannenkoeken.

bord vol met crepes
Bron: Blue Band

Pannenkoeken maken? Dit moet je weten (de beste recepten en tips)

Zo maak je de crêpes

Schil de appels en verwijder het klokhuis, snijd de appels in kleine blokjes in het formaat van dobbelstenen. Doe de appelblokjes samen met de kristalsuiker en de helft van de kaneel in een kom en roer het geheel goed door. Zet het appelmengsel apart.

Doe de zure room samen met het vanille-extract in een kom en meng dit goed. Zet de vanille-room in de koelkast tot later gebruik.

Zeef de bloem boven een beslagkom en voeg hier de nootmuskaat, zout en overgebleven kaneel aan toe. Maak een kuiltje in het midden en breek hierin de eieren. Begin vanuit het midden te roeren met behulp van een garde en schenk al roerend beetje bij beetje de havermelk in de beslagkom. Neem alle bloem mee van de zijkanten en roer totdat er een vloeibaar maar dik beslag ontstaat.

Verhit een koekenpan met dikke bodem drie minuten op middelhoog vuur en voeg een scheut Blue Band toe aan de pan. Schenk een beetje beslag in de pan en verdeel dit door de pan te kantelen over het gehele oppervlak zodat je een dunne ronde pannenkoek krijgt.

Draai zodra de natte beslagbubbeltjes verdwenen zijn de pannenkoek één keer om en laat de andere kant garen totdat de onderkant goudbruin gekleurd is. Zet het vuur laag en haal de pannenkoek uit de pan. Herhaal deze stap totdat het pannenkoekenbeslag op is en je een grote stapel pannenkoeken hebt.

Bestrijk een pannenkoek met een beetje vanille-room, verdeel hier in een lijn twee theelepels van het appelmengsel over en rol de pannenkoek op. Herhaal deze stap met alle pannenkoeken en serveer de gevulde pannenkoeken op een mooie schaal.

Meer heerlijke pannenkoeken-recepten

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Appel-kaneel crêpes met vanille-room
Sluiten