8 x amuses voor tijdens een feestje of diner

Culy 24 mei 2015 Inspiratie

Amuses zijn als je het ons vraagt ideaal voor tijdens een feestje of diner. Je kunt er namelijk alle kanten mee op, gasten zijn vaak positief verrast en je kunt ze makkelijk maken voor een groot gezelschap. Onze favorieten? Die vind je hieronder.

Witlofschuitjes met rivierkreeftjes en grapefruit

We schreven er al eerder over. Deze witlofschuitjes met rivierkreeftjes en grapefruit zijn de perfecte amuse. Je hoeft er bijna niets voor te doen en feestelijker kan bijna niet. Klik hier voor het recept.

witlofschuitjes

Bladerdeegtaartjes met gepofte cherrytomaatjes

Simpel, maar ó wat lekker! Halveer hiervoor een paar cherrytomaatjes en steek met een glaasje of kookring rondjes met een doorsnee van ongeveer 5 centimeter uit plakjes bladerdeeg.

Verwarm je oven voor op 220 graden en beleg het deeg met de halve cherrytomaatjes, met de bolle kant naar boven. Besprenkel met een klein beetje olijfolie, peper, zout en gedroogde oregano. Bak de bladerdeegtaartjes op een met bakpapier beklede bakplaat totdat het deeg gaar is, ongeveer 8-10 minuutjes.

Amuse5

Crostini’s met roomkaas en zalmkaviaar

Zalmkaviaar hoeft helemaal niet duur te zijn en smaakt zalig! Toast een paar stukjes stokbrood (wit of volkoren) en laat iets afkoelen. Besmeer met een beetje roomkaas en top met de zalmkaviaar.

Amuse1

Roggebrood met haring en appel

Snijd een paar plakjes roggebrood in kleinere stukjes, of steek ze uit met een stekertje. Was een Granny Smith appel, verwijder het klokhuis en snijd in zo dun mogelijke plakjes. Snijd deze eventueel bij zodat ze beter passen op het roggebrood. nijd een paar haringen in stukjes en een rode ui in dunne ringen.

Besmeer het roggebrood met een laagje crème fraîche of zure room en leg hier de plakjes appel op. Beleg met de stukjes haring en uienringen, breng op smaak met peper en zout een uienring. Top met een takje dille.

Amuse4

Homemade volkoren toastjes met guacamole en rauwe zalm

Maak je favoriete guacamole (bijvoorbeeld van dit recept) en rooster een paar sneetjes brood. Steek of snijd er vormpjes uit en rooster krokant. Snijd ondertussen een moot rauwe zalm in kleine blokjes en besmeer de toastjes met een lepeltje guacamole. Beleg met de rauwe zalm, besprenkel met een paar druppels citroensap en top met een takje dille.

Amuse6

Steak tartare op een toastje

Wie zegt er dat steak tartare alleen als volledig gerecht kan? Maak de tartare aan in een grote kom, serveer op een vers gesneden stukje stokbrood, top met fijngehakte kappertjes (een plukje bladpeterselie doet het ook goed) en serveer op een grote schaal of amuselepel.

Steak tartare toastje amuse stock

Coquilles gebakken in bacon

Coquilles én bacon? Yes, welcome to our kind of heaven! Snijd hiervoor eerst de coquilles horizontaal in drieën, zodat je drie dunne plakjes hebt. Leg ze op een lange plak bacon en besmeer met een half theelepeltje persillade (of bedruppel met een kruidenolie naar smaak). Rol ze op en steek vast met een prikkertje. Bak kort in een droge pan of in de oven.

Coquilles met bacon stock

Warme vijgen met honing en amandelschaafsel

Simpeler kan bijna niet. Verwarm je oven voor op 180 graden en halveer een aantal vijgen (het liefst die met een paars en glad huidje). Leg ze in een ovenschaal en besprenkel met een beetje honing. Bak ze ongeveer een kwartier, totdat ze heerlijk zacht zijn.

Toast ondertussen een handje amandelschaafsel in een droge pan. Laat de vijgen iets afkoelen, serveer op een (amuse)lepel en top met een beetje amandelschaafsel. Ook lekker: garneer met verse geitenkaas.

Vijgen stock

Reageer op artikel:
8 x amuses voor tijdens een feestje of diner
Sluiten