Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 12 jun 2023
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: groene gazpacho met avocado, komkommer, appel & ricotta

Dit is zo’n recept waarvan je dankbaar bent dat het bestaat wanneer er weer eens een hittegolf uitbreekt. Serveer deze groene gazpacho met avocado, komkommer, appel, ricotta en croutons op zo’n moment ijskoud en je zit goed voor de rest van de avond.

Los daarvan hebben we dit recept zelf bedacht en getest op een iets minder hete dag. En weet je wat? Zelfs toen smaakte het fantastisch.

Eten én drinken bij warm weer: wat werkt goed en wat niet?

groene gazpacho
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Zo maak je de groene gazpacho met ricotta & croutons

Doe alle ingrediënten voor de gazpacho in een blender en mix tot een gladde soep. Heb je geen blender? Neem dan een grote pan en mix met een staafmixer.

Proef en voeg naar smaak extra zout en peper toe. Als je de gazpacho te dik vindt (iets dikte mag de soep wel hebben), kan je extra scheutjes bouillon en/of appelazijn toevoegen. Beslis dit op basis van wat je in de smaak mist: een extra zuurtje of juist nog wat extra zout.

Giet in een kom, dek af en zet in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 200 graden en bedek een bakplaat met bakpapier.

Scheur of snijd het brood in stukjes en leg ze op de bakplaat. Besprenkel met een scheut olijfolie en bak het brood in de oven tot het een mooie kleur krijgt (zo’n 15 minuten)

Laat de toastjes afkoelen en uitlekken.

Serveer de koude gazpacho in een soepkom en werk af met wat extra basilicum, een paar theelepeltjes ricotta en een paar stukjes croutons.

Meer zomerse recepten?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.