Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Culinair nieuws 13 mrt 2023
Leestijd: 4 minuten

Culy ontdekt: dit moet je zien en proeven in week 11

Wat moet je gezien en geproefd hebben? Op de Culy-redactie ontdekken we elke week zó veel nieuwe producten, dat we besloten om ze gewoon te bundelen. Iedere maandag, aan het begin van een verse week, delen we onze nieuwste lekkere ontdekkingen met je. Zo ben je altijd op de hoogte van de laatste food trends en innovaties. Wat trof de Culy-redactie aan in week 11? Find out!

Deze week: goodies met rabarberprint, wasabi-olie en paaseieren 2.0.

5x nieuwe producten uit week 11

1. Nancy Silvertons nieuwste boek (ter pre-order)

Nancy Silverton is een beroemde Amerikaanse chefkok, bakker en auteur. Ze zorgde ervoor dat zuurdesem en ambachtelijke broden weer in zwang raakten en runt de populaire Italiaanse restaurants Osteria Mozza* en Pizzeria Mozza in Los Angeles. Bij Culy volgen we het doen en laten van de vrouw graag op en des te blijer waren we dan ook toen ze haar nieuwe boek onlangs aankondigde. Daarover schrijft ze op haar Instagram:

”Twee jaar geleden nam ik een hap van het meest perfecte pindakoekje dat ik ooit heb gehad. Sindsdien wist ik dat ik mijn eigen perfecte versie moest zien te creëren: niet alleen van dat pindakoekje, maar van alle klassieke gebakjes waar je thuis zo naar kunt verlangen”. 

Het boek luistert dan ook niet geheel toevallig naar de naam “The Perfect Cookie that Changed My Life”.

Hoewel helaas pas vanaf 14 november verkrijgbaar, kun je ‘m nu al pre-orderen

2. IKEA X Marimekko goodies met rabarberprint (!)

Dienbladen, shoppers, drinkflessen en schorten met rabarberprint? Klinkt goed! Al helemaal als je weet dat het om een samenwerking tussen IKEA en Marimekko – dat Finse designlabel met die iconische grafische bloemenprints – gaat. De tijdelijke collectie heet BASTUA en brengt een ode aan de Scandinavische natuur (vandaar die rabarberprints dus). Tip: de glazen en kannen uit de collectie hebben dan misschien geen rabarberprint, maar zijn ook ontzettend mooi.

De BASTUA-collectie van IKEA en Marimekko is nu te koop via de webshop van IKEA

3. Mortadella merch

Over leuke prints gesproken: ook van die van illustratrice Marianna Fierro konden we jullie onmogelijk besparen. Deze heldin kwam namelijk op het geniale idee om mortadellamerch te maken en wij kunnen niet stoppen met verliefd naar haar collectie te staren. Die bestaat uit een T-shirt, theedoeken twee soorten cadeaupapier, stickers en een strandlaken. Geef die meid een standbeeld.

De mortadella merch van Marianna Fierro is te bestellen via haar webshop.

4. Paaseieren Smit’s Delicious

De winkels liggen er al vol mee en als je denkt dat je geen paaseieren meer kunt zien dan is dat toch buiten die van Smit’s Delicious gerekend. Hun exemplaren zijn naast wondermooi ook nog eens van een spectaculair formaat om u tegen te zeggen. Dat heeft alles te maken met het feit dat ze ook nog eens rijkgevuld zijn met versnaperingen van het leuke chocolademerk. Je betaalt wat voor zo’n XL-ei, maar dan heb je ook meteen een pronkstuk om met de hele familie van te smikkelen.

De XL-paaseieren van Smit’s Delicious zijn online te koop via de webshop. 

Paasei van Smit's Delicious
Bron: Smit's Delicious

5. Siroop van paarse shiso

Zie je bij de Japanner of in luxerestaurants groene of paarse gekartelde blaadjes dan is de kans groot dat het om shiso gaat. De bladeren zijn afkomstig van de perillaplant en qua smaak zitten ze tussen anijs, citrus en munt in. Hoewel je ze in groothandels of toko’s wel eens vers tegenkomt, zijn wij toch verheugd met de ontdekking van deze paarse shisosiroop. Dit flesje bestel je via de Nederlandse webshop Dutch Wasabi en belooft het kruidige, zoete en lichtpittige aroma van paarse shiso goed te behelzen. Gaan onze hersenen knetteren wanneer we denken aan al de cocktails en toetjes die we hiermee willen creëren? Jazeker – al mogen vrijwilligers om voor ons shisococktails te komen shaken zich ook best melden bij de redactie.

Een flesje paarse shisosiroop kost € 17,50 en is te koop via de webshop van Dutch Wasabi

De vorige lijstjes gemist?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.